Erbakan af edildi!

Ankara'da yapılan bir gösteride İHD Ankara Yöneticisi Serpil Köksal; cezaevlerinde 27 hükümlü ve tutuklunun kanser ve kronik hastalığa yakalandığını söyledi.  (31 Temmuz 2008, Birgün Gazetesi) Demek ki Erbakan'ı af edenlerin bu hükümlülerden haberi yok ya da yok sayıyorlar. Burada tarihe düşülecek not, tercihler olduğu ortaya çıkacaktır.


AKP oyları ile bir yerlere gelenlerin AKP'den aldıkları özgürlük ve adalet kavramını hangi koşullarda kimlere karşı uyguladığına bir kez daha şahit olmuş oluyoruz. Sürekli hastalık gereği af edilmesi gerekenler hala demir parmaklıkların arkasında durmaktadırlar.


Erol Zavar ismini duymayan var mı?  Kanser ile mücadele ediyor, altı kez ameliyat olmuş, iki çocuk babası.  Tedavisi için eşi ve avukatları Cumhurbaşkanına ve Adalet Bakanlığına dilekçeler ile başvurulmuş ve suçu sabit olan biri için uygulanan kurallar başkalarına uygulanmamıştır. İşte adalet ve özgürlük anlayışı bu kadar açıktır.


Bu başvurular sadece Erol Zavar ile mi sınırlı? Elbette hayır!


"Yine kanser hastaları Esmer Yaman ve Gülsüm Aslan, cezaevi koşullarında tedavilerini güçlükle sürdürüyorlar. Filiz Gülkokuer, Hayati Kaytan, Mehmet Yıldırım, Hatice Yaman, Fatma Gündüz, Fatma Tokmak, Savaş Kör, Ersin Eroğlu, Bayram Sarıtaş, Zeynel Karabulut, Hasan Rüzgâr, Fatma Tokmak, Azime İbiş ve Mesut İbiş 'in aralarında bulunduğu çok sayıda tutuklu ve hükümlü ise ağır fiziksel hastalıklar ve psikolojik rahatsızlıklarla boğuşuyor." (Alper Turgut, Politika Günlüğü, 10 Kasım 2007)


Adalet her kişiye eşit uygulanacaksa adlarını andığım ve adlarını bilemediğim sürekli hastalık yaşayan hükümlü ya da tutuklulara da uygulanmalıdır. En azından bu sürekli hastalık içinde boğuşanlar sağlık için dışarıdaki olanaklardan yararlansınlar.


Kuddusi Okkır zamanında müdahale edilemediği için ölmüştür, ölümü henüz unutulmuş değildir. Ölüm cezası caza yasalarımızdan çıkarılmış ama filli olarak uygulanmaya devam etmektedir. Ölüm cezası yan uygulamaları da ortadan kalkmalıdır. Adalet kavramı ayrıcalığı ve istisnaları içinde barındırmaz!


Bu af bütün sürekli hastalara koşulsuz olarak uygulanmalıdır. Yapılan bu af, adalet kavramının nasıl anlaşıldığını gözler önüne sermektedi.


http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com


 

709750cookie-checkErbakan af edildi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.