Ercan’da izolasyon bahanesi kalkıyor

Ercan’daki kapasitenin 1.5 kat artırılması hedefleniyor. Türkiye’den Ercan’a giden uzmanlar arasında Ulaştırma Bakanı Danışmanı Selim Dursun, Havaalanları Sertifikasyon ve Yer Hizmetleri Müdürü Cem Eryılmaz, ETÜD Planlama Daire Başkanı Süleyman Aksu, harita mühendisi Ertuğrul Akoz, Hava Trafik Başkontrolörü Ayşin Zeren, kimya mühendisi İzzettin Güneri, teknik ressam Fatma Baykoca, SSY. Şube Müdürü Mevlüt Arslan, Eln. baş mühendisi Haluk Özer, ve hava trafik kontrolörü Uğur Özdemir yer aldı.


KKTC Sivil Havacılık Dairesi’nin isteği ile KKTC’ye giden uzmanların çalışmaları dört gün içinde tamamlaması bekleniyor. Eryılmaz, amaçlarını açıklarken “Ercan Havalimanı’nın uluslararası bir liman haline getirmek ve bunu bütün dünyayaya tınıtmak” dedi.


İZOLASYONA BAHANEYDİ


İngiltere Avrupa İşleri’nden Sorumlu Bakan’ı Denis MacShane, bir süre önce yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ın birleşmesinden yana politikayı sürdüreceğini vurgulayarak, Kuzey Kıbrıs’a direk uçuşların başlaması için hukusal prosedürü incelediklerini fakat Ercan’ın uluslararası bir liman olmamasının engel oluşturduğunu söylemişti.


Bakanda şu yorumu yapmıştı:


“Kuzey Kıbrıs’a olası direk uçuşların uluslarası hukuk kurallarına uygunluğu hukukçu ve uzmanlarca  inceleniyor. Ercan Havalimanı’nın uluslararasılığı henüz onaylanmamıştır. Bu nedenle Kıbrıs Britanya ikili anlaşma gereğince bu havalimanına direk ve sürekli uçuş yapılması mümkün değildir…”

677370cookie-checkErcan’da izolasyon bahanesi kalkıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.