Erdal’ı yoldaşları anacak

DAY MER, 12 Eylül cuntasının yaşını büyüterek idam ettiği Erdal Eren 16 Aralık’ta “22 Moorefield Road, Tottenham, N17 6PY” adresindeki Toplum Merkezi’nde anacak.

DAY MER Gençliğinin 16 Aralık Pazar saat 16’da düzenleyeceği anmada OHAL’in kapattığı Evrensel Kültür’ün yayın yönetmeni Aydın Çubukçu da konuşmacı olarak yer alacak.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayacak etkinlikte sinevizyon gösterisi, konuşmalar, şiir dinletisi ve canlı müzikle sürecek. “Oğlunuz Erdal” belgeselinin gösterileceği anmaya Beliz Dilayla ve Anıl Duman da ezgileriyle katılacaklar.

DAY MER Gençlik adına Oktay Cinpolat, “Erdal Eren’in mücadelesi hayatın her alanında. Sınıfsal çelişkiler olduğu süreçte de bu mücadele süregidecektir. İngiltere’deki gençliğin sosyal hak ve sınıf mücadelesinde de Erdal Eren yaşatılıyor” dedi.

Aydın Çubukçu da “Deniz’i bugün herkes seviyor. Yanlış ya da doğru seviyorlar ama seviyorlar. Erdal ise anlaşılması gereken bir figür. Erdal o kadar çok sevilen daha çok anlamaktan söz edildi. Bu çok doğru bir kavram. Erdal’ı anlamak gerekir. O yaşta bir gencin bu kadar kararlı, bu kadar cesur, bu kadar doğru bir yerde olması anlaşılır bir şeydir. Bunun için çaba göstermemiz gerekir” diye konuştu.

Erdal Eren ile birlikte aynı dönemde öldürülen Sinan Suner ve Ercan Koca da anılacak. Erdal Eren, ODTÜ öğrencisi Sinan Suner’in katledilmesini protesto ederken er Zekeriya Önge’yi öldürdüğü iddiasıyla ve elde hiçbir delil olmadan tutuklanarak idam edilmiş, Ercan Koca da Erdal Eren’in idamını protesto ettiği için işkencede can vermişti. 17 yaşındaki Erdal Eren’in yaşı büyütülerek idam edilmesi yurt içinde ve dışında büyük tepkilere yol açmıştı.

 

 

 

2253460cookie-checkErdal’ı yoldaşları anacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.