Erdemol: Türkiye’de halkın gündemi farklı

Cumhuriyet Dış Haberler Servisi’nde çalışan Erdemol, 2 Temmuz Cumartesi günü saat 11’de Yemek Kulübü’nde gazeteci gözüyle Türkiye gündemindeki son gelişmeler ve perde arkasını anlattı.

Britanya Türk Gazeteciler Birliği (BTGB) Başkanı, Cumhuriyet Gazetesi Londra Temsilcisi ve Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü de olan Erdemol AKP’nin seçim başarısını halkın gündemine daha yakın popülist bir politika izlemesi ve muhalefetin başarısızlığına bağladı.

Erdemol, “Türkiye’nin gündemi şu an ulusal basında tartışılan gündemden farklı. Halkın gündeminde öncelikte meclisteki yemin ve Ergenekon yok… Ne yazık ki CHP bu gündemden çok uzak. MHP de sanki Türkiye’de yaşamıyor…” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi adına Balıkesir’de seçim öncesi halkın nabzını tutmaya çalıştığını anlatan Erdemol, “Balıkesirli seçmenin referandum, genel ve belediye seçimlerinde çok farklı tercihlerde bulunduğu görülüyor. Bu seçmenin kendi gündemine göre davrandığını gösteriyor…” diye konuştu.

Erdemol, ulusal basının halkın gündemini yansıtamadığını vurgulayarak, bütün bunlara karşın toplumsal dinamiklerin Türkiye’nin geleceği hakkında umut verdiğini söyledi.

Toplantıya katılan işadamı ve Açık Gazete köşe yazarı Ziya Akşahin de Türkiye’de gerçek bir demokrasinin oluşturulabilmesi için seçim sistemi ve Partiler Kanunu’nun değişmesi gerektiğini belirtti.

“Partideki sorunlar eski genel başkanlardan kaynaklanıyor” diyen Akşahin, bir işadamı olarak Türkiye’nin dış politikası ve artan ticaret açığından kaygı duyduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan Nesrin Yılmaz da AKP’nin cezaevindeki milletvekilleri konusunda antidemokratik davrandığını öne sürerek, Erdemol’un eleştirmesine karşın CHP’nin yemin boykotunun doğru olduğunu savundu.

837860cookie-checkErdemol: Türkiye’de halkın gündemi farklı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.