Erdoğan ABD yolcusu

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, 23-30 Eylül tarihlerinde New York’ta gerçekleştirilecek BM 64. Genel Kurulu görüşmelerine 192 üye ülkenin katılacağı, bu yılki genel görüşmelerde, 130’dan fazla ülkenin devlet veya hükümet başkanı, 50’ye yakın ülkenin de bakan seviyesinde temsil edilmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamaya göre, görüşmelerde Türkiye, Başbakan Erdoğan başkanlığında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile milletvekillerinin de yer aldığı bir heyetle temsil edilecek.

Erdoğan, 22 Eylül Salı günü BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un başkanlığında düzenlenecek ”iklim değişikliği” temalı yüksek düzeyli toplantıya katılacak.

Genel Kurulda 24 Eylül Perşembe günü uluslararası gündem ve Birleşmiş Milletler konularında Türkiye’nin görüşlerini ortaya koyan bir konuşma yapacak olan Erdoğan, daha sonra BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı ABD’nin Başkanı Barack Obama’nın başkanlığında düzenlenecek nükleer silahsızlanma ve yayılmanın önlenmesi konulu Güvenlik Konseyi toplantısına katılacak.

Erdoğan, aynı gün G-20 Zirvesi çalışmalarına katılmak üzere New York’tan Pittsburg’a geçecek.

Zirvenin ardından 25 Eylül Cuma günü New York’a dönecek olan Başbakan Erdoğan’ın, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un yanı sıra, 20 devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor.

1218980cookie-checkErdoğan ABD yolcusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.