Erdoğan açıkca tehdit etti

Başbakan Erdoğan, Başkent’te partililere seslendiği tüm konuşmalarda 15 Haziran mitingine vurgu yaptı. Sincan’daki mitingin hemen ardından 16 Haziran’da da İstanbul’da miting yapılacak. Erdoğan ayrıca, mitinglere diğer illerde devam edileceğini söyledi.

Bugünkü Adana ve Mersin duraklarının ardından 11 gün sonra Ankara’ya dönen Erdoğan, binlerce partili tarafından coşkulu şekilde karşılandı.

Esenboğa Havalimanı Ve Pursaklar’ın ardından Başkent’teki 3. konuşmasını Altınpark’ta yapan Erdoğan, “Bu milletin iktidarına saygı duymayanlar, bunun bedelini öder” dedi.

“Dün Ankara’da, Kızılay’da, Kuğulu Park’ta, şurada, burada oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum” diyen Erdoğan şunları söyledi:

“Lütfen artık bu eylemlerinize son veriniz. Bakınız biz bugüne kadar sabırla buralara geldik. Bir Başbakan olarak diyorum ki, artık yeter.

Varsa söyleyecekleriniz yerel yönetimle ilgili bir konuysa belediye başkanıma söyle. Gel, valime söyle. Olmadı Kültür Bakanıma söyle. Olmadı ben de kabul ederim, gel bana söyle. Ama yeniçeri ocakları gibi bir hareketin içine girerseniz, kusura bakmayın. ‘Şu valiyi alacaksın, emniyet müdürünü alacaksın, şunu yapmayacaksın’. Ama bunları söylemeye kalkarsan, kusura bakma. Tavsiyelerin varsa ilet. Bir katkın olacaksa ilet. O zaman hepsini yaparız.

“LOBİLERİN BAŞBAKANI DEĞİLİM”
Gençlere sesleniyorum; bu ülkenin Başbakanı, bazı lobilerin Başbakanı değildir. Bu ülkenin Başbakanı sessiz yığınların sesidir. Biz kimsesizlerin kimsesiyiz. Biz zalimlerin karşısında, mazlumların yanındayız. Bu Türkiye’de böyle, dünyada da böyle. Bundan sonra da böyle olacak.

“İÇERİDE UZANTILARI VAR”
Uluslararası medya Türkiye ile ilgili hayırlı rüya görebilir mi? Bunların içeride uzantıları var, hayırlı rüya görebilir mi? Şimdi de görsel ve yazılı medyayla iktidarımıza saldırıyorlar. Kimlerle birlikte bunu yapıyorlar. Faiz lobisiyle beraber yapıyorlar, ulusal ve uluslararası faiz lobisiyle beraber yapıyorlar.

Borsa lobisi ve spekülatörler ‘Borsa İstanbul çöktü’ dedi. Borsa İstanbul çökerse bunun altında Tayyip Erdoğan kalmaz. Siz kalırsınız, siz.

Türkiye’nin IMF’ye borç ödediği dönemde bana ‘IMF’den borç alın’ dendi ama ben, ‘Hayır almayacağız, bu kriz bizi teğet geçecek’ dedim. Dalga geçtiler. 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Artık IMF defterini kapattık ama bunlar rahatsızlar. Merkez Bankası’nın kasasında 27,5 milyar dolar vardı, şimdi 130 milyar dolar var.

“MESELE GEZİ PARKI DEĞİL”
Mesele İstanbul’daki Taksim Gezi Parkı olayı değildir. 15 tane ağacın sökülerek bir başka yere dikilmesi olayı değildir. Sorun onlara, ‘Yahu siz buraya acaba bu olaylardan önce hiç geldiniz mi?’. İnanın yüzde 95’i Gezi Parkı’nın adını bile duymamıştır. Fakat Başbakanınız orada doğdu, orada büyüdü. Ben Kasımpaşalıyım. 8 yıl İETT’de futbol oynadım, o zamanlar kulübüm Gezi Parkı’nın hemen alt tarafındaydı. Onun içinden geçer, onun içinden eve dönerdim. Onun için çok iyi bilirim, gençlik yıllarım hep oralarda geçti. Ama bunlar böyle bir şey bilmez.

“ÇEVRECİLİK DERSİ VERİYORLAR”
Şimdi kalktılar, çevrecilik dersi veriyorlar. Ayıptır, ayıp. Benim genç kardeşlerim, ben İstanbul’da belediye başkanı olduğum zaman Taksim Gezi Parkı’nda olan gençler, o zaman onların çoğu belki de yoktu. Dolayısıyla İstanbul’da ne olmuş bilmezlerdi. Onlar CHP’nin çöp dağlarını bilmez. Çünkü CHP zihniyeti pisliktir. CHP döneminin hava kirliliğini bilmez. Çünkü bu zihniyet kirlidir.

“SAKIN ÇAPULCULARI İHYA ETMEYİN”
Bir tanesi çıkmış, ‘Ne sağcıyım ne solcu, çapulcuyum, çapulcuyum’ diyor. Hayırlı olsun. Sevgili kardeşlerim, sakın bu çapulcuları da ihya etmeyin. Bunları ihya etmeyin. Biliyorsunuz bunlar yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Dolayısıyla bu millete hakaret edenlere haddini bildirmek bu milletin görevidir, ancak demokratik şartlar içerisinde.

“TÜRK BAHARI 2002’DE OLDU”
Bu ülkeyi dünyada adeta terörün estiği bir ülke olarak gösteremezsiniz. Utanmadan, sıkılmadan ‘Arap Baharı’ diyorlar, şimdi de ‘Türk Baharı’ diyorlar. Ya bunlar ne gafil Türk Baharı 2002’nin 3 Kasım’ında oldu.

“ANLADIĞINIZ DİLDEN KONUŞMAK ZORUNDA KALIRIM”
Altınpark’ın ardından Akköprü’de kendisini karşılamaya gelen binlerce partiliye seslenen Erdoğan, “Buradan sesleniyorum: Yok Kızılay’da, Sıhhiye’de, Kuğulu Park’ta yok şurada yok burada. Artık bu eylemlere bir son verilmesini özellikle rica ediyorum. Bir derdiniz varsa belediye başkanıma, valime gidersiniz. Temsilci seçersiniz, ben dahil kabul ederim. Bunların hiçbiri değil de başka yollara başvurursanız, aynı şekilde devam edersiniz, kusura bakmayın anladığınız dilden konuşmak zorunda kalırım. Çünkü sabrın da bir sonu vardır” dedi.

1384840cookie-checkErdoğan açıkca tehdit etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.