Erdoğan: Alan iyice daraldı

Başbakan Erdoğan, şu anda Kahramanmaraş Valisinin ve Jandarma Alay Komutanının bölgede bulunduğunu, orada şartların çok zor olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

”Bundan dolayı yaşanan sıkıntılar aşıldı. Fakat alınan bazı sinyaller sebebiyle bölge tekrar aranmaya başlandı. Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Biz de Başbakanlık’ta bununla ilgili olarak kriz masası oluşturduk. Gerek Valimiz gerekse 2. Ordu Komutanlığımız helikopterle arama çalışmalarına devam edecekler. İçişleri Bakanımız sürekli takip ediyor. Ulaştırma Bakanımız Binali Bey ile de az önce görüştüm. Onlar da aynı şekilde takip ediyor. Ve bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum.”
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, helikopterdekilerin sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine de ”Sağlık durumuyla ilgili herhangi bir irtibat bu noktada yok. İsmail Güneş’e ait telefonla ilgili orada sadece sinyal alıyorlar. Bunun ötesinde ne yazık ki başka bir şey yok. Kar, tipinin olması orada bunu da zorlaştırıyor. Geceye kalmasın diye Valimiz işi takip ediyor. Şartları daha da zorlayarak oraya ulaşmanın gayreti içerisindeler” şeklinde konuştu.

”KOORDİNAT BELİRLEME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR”

Öte yandan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, enkazının bulunması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, ”Kaptan ve yolcuların cep telefonlarından sinyal alınıyor. Sinyaller en yakın baz istasyonlarına göre GPS’e giriliyor ve koordinat belirleme çalışmaları yapılıyor” dedi.

Tipi ve ağır hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları sırasında zaman zaman sıkıntıların yaşandığını dile getiren Bakan Yıldırım, ”250 asker, civardaki köylüler, havadan helikopterler ve bir uçak, arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yapılabilecek ne varsa devletin tüm imkanları kullanılarak yapılıyor” diye konuştu.

Kaza hakkında bilgi de veren Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

”BBP Genel Başkanı ve beraberindekileri Kahramanmaraş’tan saat 14.35’te alan Bell tipi helikopter Kayseri’de yakıt ikmali yaptıktan sonra Yozgat Yerköy istikametine uçmak için havalanıyor. Daha sonra 15.55 civarında acil servise düşen bir sinyal ile helikopterin düştüğü bilgisi geldi. Helikopterin düştüğü mevki Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi yakınlarındaki Berit Dağı.Olayın akabinde hemen Kahramanmaraş Valiliği sivil savunma ekipleri, askeri birlikler ve 2 adet gece görüş sistemi olan skorsky helikopteri arama kurtarma faaliyetlerine başladı. Ayrıca bir kaza ambulans uçağı da arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Şu ana kadar henüz kazazedelerle ilgili bir bilgiye ulaşılamadı.”

1073010cookie-checkErdoğan: Alan iyice daraldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.