Erdoğan Azerbaycan'a gitti

Başbakan Erdoğan, Bakü'ye hareketinden önce düzenlediği basın toplantsında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bölgede son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendireceklerini belirterek, görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra ağırlıklı olarak son dönemde Güney Osetya'da yaşanan gelişmeler ve son durumun ele alınacağını bildirdi.


Başbakan Erdoğan, Türkiye olarak ''bölgeye yönelik bir çıkış, bir çözüm platformu'' olan Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'nu Azerbaycan ile görüşecekleri ifade ederek, şunları söyledi: ''Gürcistan'daki son durum, Kafkasya'da barış, güvenlik ve istikrarın acil tesis edilmesi ihtiyacını bir kez daha teyit etmiştir. Bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesinde bizim de ülke olarak hayati çıkarlarımız bulunmaktadır. Bölgenin ortak yararına katkı sağlayacak bir mekanizmanın hayata geçirilmesinin önem taşıdığına inanıyorum.''
Moskova ve Tiflis ziyaretlerine de değinen Erdoğan, taraflara Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'nun, sürdürülebilir barış, güvenlik ve istikrarı tam anlamıyla tesis edebilecek bir platform olduğu düşüncelerini aktardığını söyledi. Erdoğan, gerek Rusya Federasyonu gerekse Gürcistan'ın böyle bir platform içinde yer alabileceklerini söylediklerini anlattı.
Erdoğan, bir soru üzerine Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu ile ilgili Ermenistan'la da görüşeceklerini belirterek, bu hafta içerisinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı ile görüşeceğini, bunun ardından Ermenistan'a yapılacak ziyaretin şeklinin belli olacağını söyledi. 

1065040cookie-checkErdoğan Azerbaycan'a gitti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.