‘Erdoğan başörtüsünde ip cambazı’

Niebler’nin de aralarında bulunduğu AP Kadınlar Komisyonu, bir süre önce İstanbul ve Ankara’da görüşmeler yapmıştı.

Niebler’nin Türkiye gezisini “Münchner Merkur” gazetesinden Alexander Weber’e anlattı.

Milletvekilinin Türkiye’nin iki farklı yüzünü gördüğünü gördüğünü belirten yazar, Türkiye’de özellikle kadın hakları konusunda ciddi adımlar atıldığını kaleme aldı.

“KADIN HAKLARI”

Niebler’in Türkiye’deki atılan adımlardan etkilenmiş olduğunu vurgulayan yazar, Türkiye’deki aydınların savunduğu olması gereken ile yaşamın pratiği arasındaki çelişkilerinde farkında olunduğunu belirtti.

Niebler, Türkiye’deki gözlemlerini şöyle aktardı:

“Kadınların sadece yüzde 25’i okuma yazma biliyor. Mecliste kadınların oranı yüzde dört. Kadınların sadece yüzde 25’i çalışıyor, yani kadınların büyük bir kısmı ekonomik olarak erkeklere bağımlı.”

Milletvekili, Başbakan Erdoğan’ın bu çelişkinin farkında olduğunu ve değişim için çaba gösterdiğini şöyle anlattı:

“Başbakan Erdoğan, daha fazla kadına ve gence politika kapısını açmaya çalışıyor. Başbakan, AK Parti’yi yeniden yapılandırarak 81 ilde gençlik ve kadın kurulları kurduğunu söyledi.”

“İP CAMBAZI”

Avrupa Parlamentosu (AP) Niebler “Münchner Merkur”a  Türkiye’deki başörtü yasağı şöyle değerlendirdi:

“Modernleşmeye giden yolun ne kadar zor olabileceğini başörtüsü yasağı ile yaşanıyor. Kızlar okulda başörtüsü takamayınca, özellikle kırsal kesimde bir çok baba kızlarının okula gitmesine izin vermiyor. Erdoğan’ın ilerleme ile gelenek arasında yer alan politikası da pek çok kimse tarafından ip cambazlığına benzetiliyor”

Türkiye’nin AB üyeliği konusunda imtiyazlı ortaklığı savunan Niebler, AB ile olası bir kopma noktasının önlenilmesi gerektiği vurgulayarak “Ülkenin kendine özgü şartları gözönüne alınmalı ve Türklere elimizi uzatmalıyız” mesajını verdi.

1098770cookie-check‘Erdoğan başörtüsünde ip cambazı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.