Erdoğan: Doğru bulmuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’ya yapacağı ziyaret öncesi, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Ziyaretinin kapsamıyla ilgili açıklamaları sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan’a, çözüm süreci kapsamında oluşturulacak izleme heyeti soruldu.

Erdoğan, “Heyette Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan’ın ismi geçiyor. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Ben gazetelerden okuyorum, haberim yok” dedi ve şöyle devam etti:

“Şunu da açık söylüyorum. Bu olaya da olumlu bakmıyorum… Başbakanlığım döneminde ‘akil insanlardan gitmesine nasıl bakarsınız?’ dendiği zaman ‘doğru bulmadığımı düşündüğümü söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunlar doğru şeyler değil…
Her ülkede olduğu gibi istihbarat teşkilatları bu işin birinci derecede yönetenlerdir, süreç onlarla yürür. Kaldı ki, biz de o dönemde temsilcileri konumundaki siyasi partiden 3 elemanı oraya gönderdik. Ama bu sayının 3’ten 5 çıkması, daha da
artması ya da ayrı bir grubun oraya gönderilmesi neyi değştirecek ki…
Birilerini tatmin etmek için bunlar yapılmaz. Sürecin yönetimi hükümetteyse, hükümet burada üzerine düşeni devam ettirmelidir. Zaman zaman dağa bile, çeşitli roman yazarları gitti. ne netice alındı. Yeni romanlar mı yazdırılacak. Bunlara gerek yok, doğru da bulmuyorum…”

İZLEME HEYETİNDE 3 İSİM

İzleme Heyeti’nde Kadir İnanır, akademisyen Deniz Ülke Arıboğan ve gazeteci Avni Özgürel’in bu isimler arasında yer alacağı konuşuluyor.

Edinilen bilgilere göre bu 3 isim üzerinde ön mutabakat sağlandı. Ancak kendilerine henüz haber verilmediği için, heyete son şekli verilmedi. Yetkililer, bu isimlerin izleme heyeti teklifini kabul etmeme ihtimaline karşılık, bir yedek listenin de olduğunu belirtiyor.

Nihai şekli verildikten sonra hükümet, İzleme Heyeti’nin kaç kişiden oluşacağı, heyette kimlerin yer alacağını açıklayacak.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise “Bizden bir açıklama gelmeden hiçbir şeye itibar etmeyin” dedi. HDP heyeti İmralı’dan Abdullah Öcalan’ın Nevruz mesajıyla dönmüş, mesajın 21 Mart Cumartesi günü Diyarbakır’da okunacağı açıklanmıştı.

1447920cookie-checkErdoğan: Doğru bulmuyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.