Erdoğan: Filistin için yoğun trafikteyiz

Basın mensuplarının Filistin’deki gelişmelerle ilgili değerlendirmesini sorması üzerine, Erdoğan, “Filistin’deki gelişmelerle ilgili yoğun bir trafik içerisindeyiz. Dün sayın Olmert, Mahmut Abbas ve İsmail Haniye ile görüştüm. Yine bu trafiğimizi devam ettireceğiz” yanıtını verdi.


BÜYÜME RAKAMLARI…


Erdoğan, bugün açıklanan büyüme rakamlarının, piyasalardaki dalgalanmanın önüne geçip geçmeyeceği yönündeki soru üzerine de şöyle konuştu:


“Adı üzerinde dalgalanma… Bu süreç içerisinde bunlar zaten beklenen şeylerdir. Yani bu eğri zaman olacak yükselecek, zaman olacak düşecek. Bunlara hazırlıklı olmamız gerekiyor. Ama biz ülkemizin olumsuz etkilenmesi noktasında, küresel dalgalanmalar beklentisi içerisinde bir defa tedbirlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz. Bu dalgalanmanın en az zararla nasıl atlatılacağının çalışmasını, hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Merkez Bankası üzerine düşeni yapıyor. Diğer tüm kurum ve kuruluşlar da sağ olsunlar bu dönemde üzerlerine düşeni yapıyorlar. Bunun içinde BDDK var, bankalar var, tüm ekonomiyle ilgili kitle örgütleri var…”


Yatırım Konseyi Toplantısında da bu durumun açık ve net ortaya çıktığını kaydeden Erdoğan, ülkede yatırımı olan dünya devleri ve  uluslararası noktadaki kuruluşların ”Türkiye içeride ifade edildiği durumda değil, Türkiye’deki gelişmeler ümit vericidir, herhangi bir paniğe, telaşa gerek yok” görüşünde olduklarını ifade etti. Erdoğan, ”Bugün de bizim beklentimiz doğrusu büyümeyle ilgili yine bu istikametteydi. Belki geçen yılın büyümesi yakalanmayabilir ama hedeflerimizi büyümede yine tutturacağımıza inanıyorum” dedi.


FOTOĞRAF(Arşivden): Başbakan Tayyip Erdoğan, Filistin ziyaretinde Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile…

1031650cookie-checkErdoğan: Filistin için yoğun trafikteyiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.