‘Erdoğan ilk ‘islamcı’ cumhurbaşkanı olacak’

Gazetede yayınlanan bir köşe yazısında, ABD Başkanı George Bush’un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yaklaşık 5 yıl önce Beyaz Saray’daki bir kabulünde Erdoğan’a, “Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığınız için size teşekkür ederiz” dediği vurgulandı. Bush’un Erdoğan’ı, bir konuşmasında okuduğu şiir yüzünden 10 ay hapis cezası almasının ardından tahliye olduğu için tebrik ettiği belirtilen makalede, şimdi ise iki hafta içinde Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının beklendiği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bunun tarihi bir değişim olacağı değerlendirmesi yapılan makalede, Erdoğan’ın, Türkiye’nin ilk “İslamcı cumhurbaşkanı” olabileceği belirtildi.

“ERDOĞAN ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLSÜZ”

Makalede, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2006 insan hakları raporuna göre Başbakan Erdoğan’ın, avukatları vasıtasıyla 59 hakaret davası açtığı, bu davalardan karara bağlananlar arasında 21’inin Erdoğan’ın lehine, 10’unun da aleyhine sonuçlandığı belirtildi.

Washington Times gazetesi bu sonucu, “Erdoğan’ın eleştiriye en az hoşgörü gösteren” başbakan olduğu şeklinde değerlendirdi.

Makalede Bush ve Erdoğan’ın için “iki dindar adam” ifadesi kullanılması da dikkat çekti.

 

 

1149160cookie-check‘Erdoğan ilk ‘islamcı’ cumhurbaşkanı olacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.