Erdoğan, Kafkas Birliği için Moskova'da

Erdoğan, Moskova Kent Merkezi'nin dışındaki Meindorf Şatosu'nda Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile görüşmesinin ardından Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un hazır bulunduğu çalışma yemeğine katıldı.

Başbakan Erdoğan, temaslarının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve askeri konuların yanı sıra turizm konusunu ağırlıklı olarak ele aldıklarını belirterek, ''Görüşmede bildiğiniz gibi Güney Osetya'da meydana gelen olaylar sebebiyle de bir görüşme fırsatı bulduk'' dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu çerçevesinde bir çalışma yapalım istedik. Bu coğrafya esaslı olsun istedik. Bunun bir ekonomik işbirliğinin gelişmesine vesile olmasını istedik. Bu bölge barışına ve güvenlik işbirliğine yönelik bir zemin oluştursun istedik.''
Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Rusya'nın kabul ettiği 6 ilkeden oluşan deklarasyonu Gürcistan'a ilettiğini ve Tiflis'in de bunu kabul ettiğini hatırlatan Erdoğan, ''AB üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanları arasında görüşmeler yapıldı. Bu çerçevede sayın Şaakaşvili ile de bunları görüşeceğiz. Temenni ederiz ki bölge barışı gölgelenmesin'' diye konuştu.

Erdoğan bir soru üzerine de, Türkiye'nin bir barışa ve mevcut ateşkes zemininde ne gibi yardımı olabileceği çerçevesinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, Rusya, Gürcistan ve ABD Dışişleri Bakanlarıyla görüşmelerde bulunduğunu belirterek, ''Bu görüşmeler neticesinde AB üyesi ülkelerin bölgede çalışmaları oldu. Bu çalışmalarla şu anda bir yere gelinmiş. Bundan sonraki süreçte barışı tehdit edecek adımlar atılmazsa, öyle tahmin ediyorum ki bu iş herhalde biter'' dedi.

FOTOĞRAF: Erdoğan, Moskova Kent Merkezi'nin dışındaki Meindorf Şatosu'nda Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile görüştü.

1176570cookie-checkErdoğan, Kafkas Birliği için Moskova'da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.