Erdoğan: Karar demokrasiye kurşun

Erdoğan, ”Türkiye Cumhuriyetinin 100. yıl vizyonunun, AK Parti iktidarının ikame ettiği bu demokratik istikrar zemininde berraklaştığını” ifade ederek, ”Bu berrak tablonun lekelenmesine izin vermeden, demokrasimizi gölgelemeden, bütün tartışmalara son verecek ve sözü milletimize bırakacak bir karara vardık” dedi.


Seçim sandığının kurulacağını ve milletin hür iradesiyle gelecek tercihini ortaya koyacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, hiçbir zaman seçimden, millet iradesine başvurmaktan imtina etmediklerini bildirdi.


Erdoğan’ın, AK Parti TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hiçbir zaman seçimden, millet iradesine başvurmaktan imtina etmediklerini vurgulayarak, ”Mecliste cumhurbaşkanını seçecek çoğunluk bulunulamazsa bizim arzumuz, cumhurbaşkanımızı halka seçtirmek, iki sandığı aynı anda milletimizin önüne koymak” diye konuştu.
Erdoğan, Meclis gündemine getirilen 25 yaş düzenlemesini de muhalefet ile anlaşarak gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini bildirdi.


“DEMOKRASİYE SIKILMIŞ KURŞUN”


Erdoğan, Anayasa Mahkemesi kararının saygıyla karşıladıklarını, ancak gelecekteki süreçte hukuki boyutlarıyla çok daha tartışılacak bir karar olduğunu kaydetti.


”Cumhurbaşkanının Mecliste seçilmesinin önü bloke edilmiştir” diyen Erdoğan, bundan sonra gelecek parlamentolarda Cumhurbaşkanı seçilmesinin adeta imkansız hale geldiğini söyledi.


Erdoğan, ”Aynı zamanda bu nedir, biliyor musunuz? Bu, demokrasiye sıkılmış bir kurşundur. Bu, halkın çoğunluğunu teslim ettiği iradeyi, azınlığın iradesine mahkum etmektir. Bu bunu gerektirir. Yani, burada azınlığı temsil eden bir parti, icabında kalkacak, çoğunluğu temsil eden bir partiyle pazarlığa oturacak. ‘Ya benim istediğim olacak, ya benim dediğim olacak’ Demokrasilerde böyle bir şey yok. Herkes layıkını bulacak, hakkını bulacak. Hakkının karşılığını alması gerekir. Hakkından fazlası olduğu zaman bunun adı adalet olmaz. Bu blokajı aşmak için referandum gerekirse, ‘referandum’ diyoruz.”


CHP’nin millete saygısının olmadığını, bu yüzden millete gidemeyeceğini savunan Erdoğan, ”Cumhurbaşkanını millete seçtiremez, bundan da kaçacaktır” diye konuştu.


 

1042140cookie-checkErdoğan: Karar demokrasiye kurşun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.