Erdoğan, Karl Marx gibi konuştu

Başbakan Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Katar’da Ritz Carlton Oteli’nde, TOBB-DEİK tarafından düzenlenen Türk ve Katarlı işadamlarının katıldığı toplantıda bir konuşma yaptı.


Türkiye’nin, son birkaç yıl içinde Körfez ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmekte kararlı olduğunu belirten Erdoğan, siyasi olarak da Körfez ülkeleri ile Türkiye arasında hiç bir sorun yaşanmadığını söyledi. Erdoğan, ekonomik alanda zaman zaman arzu edilmeyen sorunlar yaşanabildiğine dikkati çekerek, ancak bunların aşıldığını kaydetti.


İki ülke arasındaki ticaret hacminin yeterli düzeyde olmadığını, bunun artırılması gerektiğini, Katar’ın 5 yıl içinde 90 milyar dolarlık yatırım hedeflediğini vurgulayan Erdoğan, Türk yatırımcıların bundan pay alabilmesi için girişimde bulunmalarını istedi.


Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri de anlatan Erdoğan, bu süreci istikrarla sürdürdüklerini kaydetti. ”Türkiye, güven ve istikrar ülkesidir” diyen Erdoğan, Katarlı işadamlarına, ”Türkiye’ye gelin, girin. Bundan her iki ülke de kazanacaktır” çağrısı yaptı.


Başbakan Erdoğan, konuşmasının son bölümünde, Katarlı işadamlarını ”cazibe ülkesi Türkiye’ye” tekrar yatırıma çağırarak, bu işadamlarının, enerji, gıda, sivil havacılık, telekomünikasyon gibi alanlarda faaliyet gösterebileceklerini kaydetti.

1026290cookie-checkErdoğan, Karl Marx gibi konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.