‘Erdoğan Kemalist devrimi değiştiremez’

Gazetede yayınlanan bir köşe yazısında, dördüncü yılındaki Irak Savaşı’nın bölgede Müslüman ağırlıklı bir nüfusa sahip demokratik tek ülke olan Türkiye’yi nasıl etkilediğinin göz ardı edildiği ifade edildi. Türkiye’nin komşusundaki kaosun, kendini olumsuz etkilediği belirtilen makalede, Irak Savaşı’nın, Müslümanlara karşı Avrupalı önyargısını güçlendirdiği kaydedildi.

Gazete, ülke tarihinde ilk kez Türk kamuoyunun, Batı müttefikliğini tartıştığını ve ülke tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanlığı seçiminin Atatürk ilkelerine aykırılığının konuşulduğunu yazdı.

“KİMSE TÜRKİYE’Yİ AVRUPA PROJESİNDEN AYIRAMAZ”

Ankara’nın koridorlarında Başbakan Erdoğan’ın gelecek Cumhurbaşkanı seçilmesini hiç bir şeyin engelleyemeyeceğinin konuşulduğu belirtilen makalede, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ise Erdoğan’ın Kemalist devrimi ve düzeni değiştiremeyeceğini söyleyerek, “Hiç kimse Türkiye’yi Avrupa projesinden ayıramaz” dediği aktarıldı.

Demirel’in asıl konuyu, mevcut hükümetin yandaşları olarak gördüğü belirtilen makalede, Demirel’in, AKP’nin Milli Görüş’ten geldiği ve Milli Görüş’e sahip bütün partilerin kapatıldığını söylediği ifade edildi. Süleyman Demirel’in AKP için “Mevcut Hükümet açıkça bir şeyler yapmıyor. Ancak aynı tabandan geldikleri için tartışmalar kaçınılmaz olarak başlıyor” dediği belirtildi.

Köşe yazısında Demirel’in “Biz Avrupa dediğimizde Avrupa değerlerini kastediyoruz. Türkiye’nin geriye gitmesi için hiçbir sebep yok” diye konuştuğu da aktarıldı.

“IRAK SAVAŞI KİMLİK KRİZİNE NEDEN OLDU”

Washington Times gazetesi ise Irak Savaşıyla Müslümanlar arasında “Batı üstünlüğünün kurbanı oldukları” mitinin yenilendiğini ve bunun da Türkiye’de bir kimlik krizine neden olduğunu yazdı.

Makalede, artık Türkiye’de ciddi bir çoğunluğun “önce din” dediği ve bunun Kemalist devrime tamamen karşı olduğu ifade edildi. (ANKA)

1148210cookie-check‘Erdoğan Kemalist devrimi değiştiremez’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.