Erdoğan, Merkel ve Prodi ile görüştü

Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Merkel ile BM Genel Merkezindeki görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü.


Görüşmede ikili ilişkiler, Türkiye’nin AB müzakere süreci ve Almanya’daki Türk vatandaşlarının entegrasyonu konularının ele alındığı öğrenildi.


Alınan bilgiye göre, görüşmede, AB müzakere sürecinde birlikte çalışmaya devam edilmesi konusunda hem fikir olunurken, Başbakan Erdoğan yabancılara yönelik yasal düzenlemeler konusunda Merkel’e kaygılarını iletti.


Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Erdoğan’ı Almanya’ya davet ederken, gerçekleşecek bu ziyaret sırasında bu konular üzerinde daha ayrıntılı durulması hususunda mutabık kalındı.


Erdoğan’ın İtalya Başbakanı Romano Prodi ile yaptığı görüşmede de ikili ilişkiler ve Türkiye’nin AB süreci ele alındı.


Başbakan Erdoğan’ın İtalya Başbakanı Prodi ile görüşmesinde, enerji ve savunma sanayi alanındaki işbirliği ile ortak projeler üzerinde de duruldu.


DİĞER GÖRÜŞMELERİ


Erdoğan’ın St. Vincent & Grenadines Başbakanı Ralph Gonsalves ile görüşmesinde ise Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi geçici adaylığı konusundaki destek ele alındı.
St. Vincent & Grenadines’in ”14 ülke üzerinde ağırlığı bulunan lider bir ülke” olduğu ve adaylık konusunda Türkiye’yi destekleyen bir tutum ortaya koyduğu kaydedildi.
Erdoğan’ın Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe Velez ile yaptığı görüşmede ise ekonomik alandaki işbirliği ile uluslararası terörle mücadele konuları ele alındı.


İki ülke arasındaki ticaret haciminin nasıl artırılacağı konusu üzerinde de durulan görüşmede, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının çalışmaları hakkında bilgi verilirken Kolombiya’da petrol arama çalışmaları ele alındı.


Başbakan Erdoğan, Slovenya Başbakanı Janez Jansa ve Komorlar Devlet Başkanı Ahmet Bin Sait Cafer ile ayrı ayrı görüştü.


ERDOĞAN, LİVNİ’Yİ KABUL ETTİ


Başbakan Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tzipi Livni’yi kabul etti. BM genel merkezindeki kabulde, İsrail-Filistin süreci ve Türk topraklarına İsrail uçaklarından düştüğü iddia edilen yakıt tankları ile İsrail-Suriye gerginliğinin ele alındığı öğrenildi.


Erdoğan’ın, bugün İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmenin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde yapılacağı öğrenildi.
Erdoğan, New York Borsası’nın açılışının ardından yabancı bir basın kuruluşuna mülakat verecek, daha sonra da Musevi cemaatinin temsilcileriyle bir araya gelecek.


BUSH’UN RESEPSİYONUNA KATILDI


Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush tarafından BM Genel Kuruluna katılan konuk heyet başkanları ve eşleri onuruna verilen resepsiyona katıldı.


Waldorf Astoria Otelinde düzenlenen resepsiyon için çevrede sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.


Erdoğan, resepsiyona gitmeden önce kaldığı otelin girişine gelen Türk öğrencilerle kısa bir süre sohbet etti.


Başbakan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un 62. dönem BM Genel Kurul toplantılarına katılan konuk devlet ve hükümet başkanları onuruna verdiği yemekli davete de katıldı. 
 


 

1048600cookie-checkErdoğan, Merkel ve Prodi ile görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.