Erdoğan Onur Air için devrede

Görüşmeden sonra iki Başbakan adına yapılan açıklamada, Türkiye ile Almanya arasında uyumlu bir turizm işbirliğinin devam ettiği belirtilerek, ”ülkelerimizi ziyaret eden turistlerin seyahatleri boyunca bir güçlükle karşılaşmamaları ve rahat seyahat etmeleri öncelikli hedefimizdir.


Türk ve Alman makamları Onur Havayolları ile yakın işbirliği yaparak teknik sorunları en kısa sürede çözmek için çalışmaktadır. Bu ve benzeri teknik sorunların tekrar etmesi durumunda ilgili kurumların yakın işbirliği içinde çalışmaları kararlaştırılmıştır” denildi.
 
HOLLANDA İLE ANLAŞAMADILAR
Öte yandan Hollanda’nın özel Türk havayolu şirketlerinden Onur Air için getirdiği uçuş yasağının kaldırılması konusunda iki ülke sivil havacılık yetkilileri arasında Amsterdam’da yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı.


Görüşmelere 18 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da devam edilmesi kararlaştırıldı. Türkiye’nin girişimleri üzerine Hollanda ve Türkiye Sivil Havacılık yetkilileri arasında bu sabah başlayan görüşmeler, yaklaşık 12 saat sürdü.


Görüşmeler sonunda Hollanda Sivil Havacılık Baş Müfettişi Bayan Helma Nepperus ile Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barış Tozar basın toplantısı düzenleyerek, görüşmelere ilişkin bilgi verdiler.


Gerek Türkiye tarafı, gerekse Hollanda tarafı, çarşamba günü yapılacak görüşmelerden olumlu sonuç çıkması konusunda umutlu olduklarını vurguladılar.


Müsteşar Yardımcısı Barış Tozar, Hollandalı yetkililerin Onur Air’in uçuşlarının yasaklanması konusunda getirdikleri gerekçeleri yeterli bulmadıklarını bildirdi.


“Onur Air’e yöneltilen suçlamalar kabul edilemez” diyen Barış Tozar, “Bize göre engel olarak sunulan bilgiler, Onur Air uçuşlarına yasaklama getirmek için yeterli görülmemiştir. 1-2 uçakta görülen eksiklik bahane edilerek bütün bir filo suçlanamaz” diye konuştu.

1020920cookie-checkErdoğan Onur Air için devrede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.