Erdoğan: Raporu değerlendireceğiz…

Başbakan Erdoğan, Avrupa Konseyi’nin raporunu inceleyerek, değerlendireceklerini, gerekirse parlamentoya götürecekleri söyledi.


Erdoğan, Arnavutluk’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda bir gazetecinin, ”Avrupa Konseyi raporu açıklandı. Nüfus cüzdanlarından din ibaresinin ve okullardan din derslerinin kaldırılması talep edildi. İstekleri nasıl karşılıyorsunuz? Hükümet bu konuda adım atacak mı?” sorusuna şu karşılığı verdi:
”Tabi şimdi bu bir rapor. Bu rapor tarafımızdan değerlendirilip incelenecek. Ondan sonra da bizler Türkiye olarak ne düşündüğümüzü, nasıl bir uygulama yapacağımızı, hükümet olarak da nasıl bir karara varacağımızı -bu karardan sonra da olayı- gerekirse parlamentoya götürürüz.”


“BU BİZİM BİLECEĞİMİZ BİR İŞ”
Başbakan Vekili Abdullah Gül, Avrupa Konseyi’nin zorunlu din dersi konusundaki raporuna ilişkin bir soru üzerine ”bu bizim bileceğimiz bir iş” dedi.


Gül, ”Ortada karar falan yok. Bu bizim bileceğimiz bir iş. Bir fotoğraf çekmişler, (fotoğrafın şurasında şu var) diyorlar. Ortada bir karar yok” diye konuştu. 


İLGİLİ HABER: Irkçılık ve ayrımcılıkta yine karne zayıf

1018940cookie-checkErdoğan: Raporu değerlendireceğiz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.