Erdoğan, ROJ Tv’yi soracak

Türkiye ve Danimarka’nın gündemini, önceden planlanan toplantıdan çok iki ülke arasındaki  sorunlar oluşturuyor. NATO Parlamenterlar Asamblesi ‘ne katılmak üzere Danimarka’ya gelen Başbakan RecepTayyip Erdoğan, Danimarka Başbakanı Anders Fogg Rasmussen’le yapacağı başbaşa görüşmede, bu ülkeden yayın yapan PKK’nın yayın organı ROJ TV’nin neden kapatılmadığı sorusunu gündeme getirecek. Erdoğan, Roj TV’nin terör destekçiliği yaptığı iddialarını içeren bir dosyayı Rasmussen’e sunacak.


Danimarka Başbakanı Anders F. Rasmussen ise Erdoğan’a  bir süre önce aralarında Türkiye’nin bulunduğu 11 islam ülkesinin kendisine gönderdiği bir mektubun hesabını soracak.


Danimarka’da yayımlanan Jyllands Post  Gazetesi’nin, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed’i hicveden bir karikatüre  sayfalarında yer vermesi üzerine, aralarında Türkiye’nin bulunduğu  11 İslam ülkesi, Danimarka Başbakanı Rasmussen’e bir mektup göndererek olayı protesto etmişlerdi. Ancak, Rasmussen, muhatabın kendisi olmadığı gerekçesiyle bu mektubu geri çevirmişti.


Danimarka Başbakanı Rasmussen, geçen hafta Danimarka basınına yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın bir parçası olma iddiasındaki Türkiye’nin, Danimarka’daki fikir ve basın özgürlüğünün engellenmesini isteyen böyle bir mektuba neden imza attığını geldiğinde Başbakan Erdoğan’a soracağım.” demişti.

1026350cookie-checkErdoğan, ROJ Tv’yi soracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.