Erdoğan: Sanatçılar elini taşın altına koysun

Sanatçılarla kahvaltıda bir araya gelen Erdoğan, yaptığı konuşmada, sanatçının ait olduğu toplumun aynası, bir açıdan başkalarının diyemediklerini, söyleyemediklerini duygularıyla anlatabilen kişi olduğunu söyledi.

Sanatçı ile ait olduğu toplum arasında görülmez bir gönül bağı olduğunu, sanatçının siyasetin ve sokağın günlük diliyle asla yetinmeyeceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Sanatçı, söz sanatının uçsuz bucaksız bahçelerinde gezinirken kimsenin göremediği çiçekleri görebilir, koklayabilir ve onları bir buket halinde topluma sunabilir.

Bir sanatçının yüreğinden dökülen bir tek dize yaşanmış olanları ve yaşananları başka söze mahal bırakmayacak şekilde izah etme gücüne sahiptir.Bizim sadece neşemiz ve hüznümüz değil, kardeşliğimiz, dostluğumuz, birliğimiz, bütünlüğümüz, geçmişimiz ve kaderimiz tek bir dize, tek bir türkü yada şarkı kıtasında tüm çıplaklığıyla ortaya dökülebilir.
Bu ülkenin bütün türküleri, şarkılarının bu toprakların her şeyini yansıtacak kadar güç ve bilgelik taşıdığına tüm kalbimle inanıyorum.

İşte onun için buna sanatçı duyarlılığı diyorum. İşte onun için sanatçılarımız bir adım öne çıksın istiyorum, istiyoruz. İşte onun için sanatçılarımız, engin yürekleriyle ülkemizin meselelerine el atsın, elini taşın altına koysun diyorum. bunu arzuluyor, bunu diliyorum. Zira, sizin türkü ve şarkılarınız, sağır duvarları aşacak güce sahip.

Sizin ezgileriniz kalplere, gönüllere ulaşabilecek yeteneğe sahip. sİzin samimi çığlığınız, içten gelen haykırışınız buzulları eritecek, Ferhat gibi dağları delerek Şirin’e ulaşacak bir etkiye sahip. Sizin dudaklarınızdan ve kalplerinizden çıkan o sıcacık ezgiler taşlaşmış yüreklere, duygusuz bedenlere, susuz kalmış çöllere nüfuz edebilecek kudrete sahip.”

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Etnik kökenler, inançlar, diller ve değerler arasına yapay bariyerler inşa edilmek istenmiş olabilir. Bir kısım siyasetçiler ikbal kaygısı içinde duyarlılıklarını yitirmiş olabilir ama ben inanıyorum ki ne kurşun sesleri, ne de politik nutuklar sizin ezgilerini bastırmaya ve onlara sınır çizmeye yetmeyecektir, tarih boyunca da yetmemiştir.

İnsan hak ve özgürlükleri önündeki engelleri kaldırmaya yönelik adımları atmaya devam edeceklerini anlatan Erdoğan, “Biz demokrasiden ve demokratikleşmeden asla korkmuyor, asla çekinmiyoruz. bunun bedelini ödemeye de hazırız” dedi.

1234750cookie-checkErdoğan: Sanatçılar elini taşın altına koysun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.