Erdoğan sol literatürü kullanıyor

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni hizmete açan Erdoğan, sağlık sektöründe şu anda devletin, özel sektörün ve vakıfların rekabet içinde olduğunu dile getirerek, Türkiye’de yıllarca aynı kurumdan desteklenen ve buna rağmen bir kurum milliyetçiliği ile halkının aleyhine kullanan bir zihniyetin hakim olduğunu söyledi.


Erdoğan, devletin bu kurumları koordine edip, denetleyip düzenlemesi gerektiğini, özel sektörün temsilcilerini de her zaman için güvence altına alması gerektiğini vurgulayarak, özel sektörün devlete katma değer sağladığını belirtti.


İktidarlarında bunun yolunu açtıklarını anlatan Erdoğan, ”Ama hala bürokratik oligarşi devam ediyor. İlaçta, sevklerde devam ediyor. Biz bunun farkındayız. Konuyu iyi biliyoruz. Bu oligarşiyi yıkmak zorundayız. Bunu aşmak zorundayız. Er ya da geç başaracağız” diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, özel sektörün bazı tedavilerde akıl almaz rakamlarla vatandaşlara yüklendiğini belirterek, ”Özel sektörün ‘kazları bulduk tüyleri yolalım’ havasına girmemesi gerekir” dedi.


 

1023580cookie-checkErdoğan sol literatürü kullanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.