Erdoğan ve Bush telefonda görüştü

Alınan bilgiye göre, Erdoğan, görüşmede ABD Kongresinde ele alınması beklenen, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına ilişkin yasa tasarısının Türkiye-ABD arasındaki ”stratejik ortaklık ilişkisine zarar vereceğini” dile getirdi. Erdoğan’ın, ”tasarının Türkiye ve ABD’nin çıkarlarına hizmet etmediği gibi, Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin gelişmesi yönündeki çabalara darbe vuracağını”’ söylediği belirtildi.


Bush’un da, Amerikan yönetimi olarak, ”Türkiye-ABD ilişkilerine zarar verecek böyle bir tasarısının kongreden geçmemesi için kararlı bir şekilde çalışacaklarını” ifade ettiği, ”tasarıyla ilgili kendisinin de kaygıları olduğunu dile getirdiği” kaydedildi.


ERDOĞAN-PERES GÖRÜŞMESİ


Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Peres’i de telefonla aradı. Erdoğan’ın görüşmede, Peres’e 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusundaki görüşlerini ilettiği ifade edildi.


Şimon Peres’in de Başbakan Erdoğan’a, bu konuda Türkiye’nin pozisyonunu desteklemeye devam edeceklerini söylediği öğrenildi.


FOTOĞRAF (Arşiv):Erdoğan ve Bush



 

1048920cookie-checkErdoğan ve Bush telefonda görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.