‘Erdoğan ve Gül görüş ayrılığında’

The Independent, ‘Öcalan’ın yeniden yargılanması konusunda Türkiye’nin AB korkusu’ başlığıyla yayınladığı yorum haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi rakibi diye tanımladığı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül arasında görüş ayrılıkları bulunduğunu öne sürdü. Gazete Abdullah Gül’ü, “AB’nin siyasi değerlerine daha yakın duran bir ılımlı” siyasetçi olarak tanımladı.


İngiltere’nin ciddi gazetesi The Independent, farklı dengeleri göz önünde tutmak zorunda olduğunu belirttiği Başbakan Erdoğan’ın hassas bir dönemden geçtiği yorumunda bulundu. Gazete ayrıca, AKP içinde bir grup milletvekilinin, müzakere süreci için önderlik ettikleri reformlar yüzünden kamuoyu ile aralarının açıldığı iddiasıyla Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiklerini ve partiden ayrıldıklarını yazdı.


The Independent, bütün eleştirilere karşın AKP’nin kamuoyu yoklamalarında diğer partilerin büyük farkla önünde olduğunu ve ülkede 2007 Genel Seçimleri’ne kadar erken bir seçim beklenmediğini belirtti.


ÖCALAN KARARI KRİZE NEDEN OLABİLİR


Gazete,  AİHM’in beklenen kararının Türkiye’deki siyasi krizi tetikleyebileceğini de öne sürdü.


The Independent, Abdullah Öcalan’ın yakalandığı zaman çekilmiş bir fotoğrafıyla dış haber sayfalarında verdiği haberde AİHM’in kararının sürpriz olmadığını vurgulayarak Türkiye’de siyasi sorunlara yol açabileceği yorumunda bulundu.


The Independent şu yorumu yaptı:


“Yeniden yargılama kararı, Türk kamuoyunda ciddi bir tepki yaratacaktır. Ama öte yandan, şayet Türkiye Strasbourg’daki mahkemenin kararına uymazsa, AB’ye üyelik girişimleri üzerinde büyük bir soru işareti belirecek.”

1020810cookie-check‘Erdoğan ve Gül görüş ayrılığında’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.