Erdoğan “üzgün” ama “memnun”

Erdoğan yaptığı basın toplantısında üzgün görünmesine karşın kesin olmayan seçim sonuçlarına göre seçmen tarafından partisine güven oyu verildiğini belirtti.

“Aslında bugün sevinçliyiz. Milletimizin iradesi demokratik olgunluk sevişyesinde tecelli etti. Ama buna gölge düşürmek isteyenler ortaya çıktı. Yarım saattir televizyonda konuşanlar var. Elektrikler kesildi, veri gelmiyor, serverlar bozuldu diyorlar. Bunun muhatabı olan YSK olaya el koymuştur ve bu sorunu çözmüştür. Bu şekilde seçim sonuçlarına şaibe düşürmeye çalışıyorlar. Demokrasi gücüne güç katmıştır” dedi.

AKP lideri konuşmasında “BBP Genel Başkanı ve 5 yol arkadaşı üzücü bir şekilde hayatını kaybetti” diyerek kazada henüz bulunamayan kameraman İsmail Güneş’i de ölmüş saydı.

Erdoğan kesin olmayan sonuçlara göre bir önceki yerel seçimlere kıyasla partisinin oy kaybına uğramasına rağmen şu yorumu yaptı:

“AK Parti kurulduğu andan itibaren milli iradeye, milletimizin tercihlerine saygılı olmuş, halkımızın iradesini doğru okumaya anlamaya çalışmıtır. Bizim için her seçim siyasetimize yön veren bir mesajdır.Bu mesajı doğru okumaya, anlamaya, bu mesajdan dersler çıkarmaya özen gösterdik. Bu seçimin sonucunda da mesajı alarak, dersimizi daha iyi bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Başarıdan da başarısızlıklardan da ders çıkarmak siyasetin gereğidir. Bu kapsamda çnümüzdeki günlerde iller, ilçeler düzeyinde milletimizin vermeye çalıştığı mesajı anlamaya çalışmak için araştırma yapmalıyız.

Biz AK Parti olarak bize oy verenlerle bize oy vermeyenler arasında ayrım yapmadık, yapmayacağız. Bugüne kadar nasıl hassas davrandıysak, bundan sonra da aynı olacak. Seçimi kazanan bütün belediye başkanlarına aynı mesafede olacağız. Onlar bizim belediye başkanlarımız.

Onlardan istediğim, şehirlerine hizmet etmeleridir. 6.5 yıldır önemli işler yaptık. Ama şunu biliyoruz ki ülkemiz için yapacak daha çok şey var.

Biz bölge siyasetini reddettik ve bunun bedelini de ödedik. Geçmiş seçimlerde olduğu gibi bugün de milletin iradesini kabulleneceğiz. Biz bu seçimde muhalefetle değil kendimizle yarıştık. Bizim oylarımız muhalefet partilerinin oylarından fazla veya hemen hemen aynı düzeyde.
AK Parti toplumsal merkezdeki konumunu pekiştirmiştir. 81 vilayette AK Parti’yi görebilirsiniz. Ama diğer partileri göremezsiniz. Şimdi yeniden koşuya devam edeceğiz.”

1197430cookie-checkErdoğan “üzgün” ama “memnun”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.