Erdoğan’dan şarkı sözü gibi sitem

Erdoğan, AK Parti Çanakkale İl Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ”Aziz şehitlerimizin huzurunda biz milletimize söz verdik söz veriyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu hukuk, adalet, refah ve kalkınma yolunda geriye doğru bir tek adım inşallah atmayacağız. Türkiye’nin huzurunu, demokrasisini, hukukunu, her şeyin üstünde tutacağız. Kimsenin kazanımlarımızı geriye götürmesine de izin vermeyeceğiz. Gençlik kolları, kadın kolları hep birlikte çalışacağız”dedi.


Herkesin kendini emniyet ve güven içinde hissetmesini isteyen Erdoğan, ”Herkes müsterih olsun, hiç gerginliğe gerek yok. Her şey olacağına varır. Kimseye kırgın değiliz, kızgın değiliz. Çünkü siyaset ne kızgınlığı ne de kırgınlığı kaldırır, ama birileri bize kızıyor, içinden içinden. Birilerinin bizimle ilgili ne tür tezgahlar hazırladığını da biliyoruz, farkındayız, ama şunu da bilmeleri lazım ki eğer millet hayırlıysa onun sonu da hayırdır, başarıdır” diye konuştu.


Türk Milleti’nin, bir daha asla bahtının kararmasına, Türkiye’nin karanlığa gömülmesine izin vermeyeceğine inandığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


”Birileri çağdaş hukuk devleti normları yerine, keyfiliği istiyor olabilir. Birileri imtiyazlı günleri özlemiş olabilir. Birileri demokrasi yerine otoriter anlayışı tercih ediyor olabilir, ama biz yetmiş milyon vatandaşımızın gelecekleri için siyasetteyiz. Ne kendimiz için imtiyaz isteyenlerden olacağız, ne de belli zümreler için imtiyaz temin veya tesis edenlerden olacağız. Demokrasinden de hukuk devleti anlayışında da laiklikten de taviz vermedik, vermeyeceğiz.”
Erdoğan, ”Bu ülkede siyaseti tazyik altında tutmak isteyenler, demokrasiyi tazyik altında tutmak isteyenler, Türk milletinin hür ve özgür iradesini tazyik altında tutmak isteyenler hukuk dışı, adalet dışı, insaf dışı emellerine nail olamayacaklardır” dedi.


”EKONOMİ DE ZARARA UĞRAR”


Başbakan Erdoğan Atatürk Havalimanı’na gelişinde kendisini karşılayan partililer ve vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada ise ”İleri demokrasiyi yakalayamadığınız sürece ileri ekonomiyi de yakalayamazsınız. Demokrasi zaafa uğrarsa ekonomi de zarara uğrar” dedi.


Erdoğan, ”Türkiye geleceğe, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yolunda azim ve kararlılıkla yürüyor. Bu mücadele iki başlıdır, iki boyutu var; demokrasi ve ekonomi boyutu. Demokrasi boyutu var, çünkü ileri demokrasiyi yakalayamadığınız sürece ileri ekonomiyi de yakalayamazsınız. Demokrasi zaafa uğrarsa ekonomi de zarara uğrar. İşte biz 5 yıl içinde ekonomide arzulanan hedefe her geçen gün daha fazla ulaşıyorsak, bilesiniz ki Kopenhag siyasi süreci ile başlayan süreç en önemli etkenidir. Yarınlar daha iyi olacak”diye konuştu.


Erdoğan, Üsküdar Emniyet Mahallesindeki evine geldiğinde de çok sayıda komşusu ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

1056900cookie-checkErdoğan’dan şarkı sözü gibi sitem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.