Erdoğan’dan Bahçeli’ye dava

Bahçeli aleyhinde ayrıca, AK Parti’nin tüzel kişiliğine hakaret ettiği iddiasıyla 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açıldı

Erdoğan’ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Fatih Şahin’in açtığı davaların dilekçelerinde, Bahçeli’nin ”demokratik açılım” çalışmalarına ilişkin 22 ve 25 Ağustos 2009’da yaptığı yazılı açıklamalar hatırlatıldı.

Dilekçelerde, Bahçeli’nin, beyanlarıyla eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı kaydedilerek, bu beyanların ”hakaret etmeyi, aşağılamayı, Erdoğan’ın kişilik haklarının toplum katında zedelenmesini, toplumun husumet ve kinine maruz kalmasını amaçladığı” savunuldu.

Bir partinin genel başkanı olan Bahçeli’nin, önemli konularda düşünce açıklamasının, eleştiride bulunmasının son derece doğal ve gerekli olduğu belirtilen dilekçede, ancak eleştiri hakkını kullananların, hür olmaları kadar, sorumluluk bilinciyle davranmalarının, hakaret teşkil edecek nitelemelerden uzak durmalarının hukuk devletinin gereği olduğu ifade edildi.

Her iki davada, Bahçeli’den 100’er bin TL manevi tazminat talebinde bulunuldu.

AK PARTİ ADINA AÇILAN DAVA

Bahçeli’ye, 25 Ağustos 2009’da yaptığı basın açıklaması nedeniyle, AK Parti’nin tüzel kişiliği adına da manevi tazminat davası açıldı.

Dava dilekçesinde, Bahçeli’nin, açıklamasında kullandığı ifadelere yer verildi. Bu ifadeleriyle partinin tüzel kişiliğine hakaret ettiği gerekçesiyle Bahçeli’den 100 bin TL manevi tazminat istendi.

1217700cookie-checkErdoğan’dan Bahçeli’ye dava

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.