Erdoğan’dan CHP’ye: Haydi var mısınız?

Erdoğan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinin değiştirilmesi isteğine “Gerekirse Meclis’i olağanüstü toplarız, gündeme alırız, 35. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız. Gel bu konuda da uzlaşma yapalım. Ama uzlaşma istemiyorsan bunu iktidar yapar diyorsan o zaman senin aklına ihtiyaçım yok. Vakti geldiği zaman yaparız” sözleriyle yanıt verdi.

Erdoğan 12 Eylül 2010 tarihine kadar 36 ilde gerçekleştireceği referandum mitinglerine Bingöl’den start verdi. Bingöl’ün en büyük meydanı olan PTT Kavşağı’nda Başbakan’ın gelişi öncesi onbinlerce kişi toplandı. Erdoğan 11.00’de başlaması planlanan mitinge yaklaşık bir buçuk saatlik bir gecikmeyle katıldı.

Alkışlar ve sloganlar arasında kürsüye çıkan Erdoğan, Bingöllülerden referandumda evet oyu vermelerini istemeden önce ilk miting için Bingöl’ü seçmelerinin nedenini açıkladı.

Erdoğan “Bingöl’ü seçmemiz bir tesadüf değil, Bingöl’le başlamamız bir rastlantı değil. Bingöl 1982 yılında yapılan ilk halk oylamasında, darbe oylamasında en yüksek oyla karşı çıkan ilimiz oldu. Bingöl, 2007 halk oylamasında Anayasa değişikliğine yüzde 95,8 oy oranıyla “Evet” diyerek en ön sırada yer aldı. Bingöl AK Parti’yi yüzde 71.71 gibi bir oy oranıyla bağrına bastı. İşte onun için “Bingöl” diyoruz. İşte o yüzden millet iradesine sımsıkı sarılan Bingöl’den “Evet” diyoruz” sözleriyle miting alanında vatandaşa seslendi.

Erdoğan Bingöllüler’e “Ben Bingöl’den evet beklemiyorum. Bir kez daha rekor bekliyorum” sözleriyle referandumda destek istedi.

-ÇALDIKLARI MİNAREYE KILIF BULAMIYORLAR-

Başbakan Erdoğan konuşması esnasında “Hayır” kampanyası yürüten muhalefet partilerine de sık sık yüklendi.

Yıllardır darbe anayasası diyerek anayasadan şikayet edenlerin, değişikliğe yanaşmadığına vurgu yapan Erdoğan şunları söyledi:

“Yıllardır Anayasa’yı değiştirmek isteyenler, bu değişikliğe yanaşmadı. Yıllardır 12 Eylül Anayasası’ndan şikayet eden MHP bu değişikliğe yanaşmadı. Anayasa’yı eleştiren, parti kapatmaların mağduru olduğunu söyleyen BDP, bu değişikliğe yanaşmadı. Allah aşkına soruyorum, siz bunların herhangi bir konuda aynı safta buluştuğunu gördünüz mü? Siz bunların milletin hayrına olan bir konuda bir araya geldiklerini gördünüz mü? Siz bunların milletin derdine derman olacak bir konuda bir araya geldiklerini gördünüz mü? Bunlar milletin hayrına olan bir konuda bir araya gelmezler. Sadece ‘Hayır’ oyu vermek için bir araya geliyorlar. Bunlar, özgürlüğe, demokrasiye, çocuk haklarına ‘Hayır’ diyorlar. Milletin projesine ‘Hayır’ diyor, darbe Anayasası’na ‘Evet’ diyor. Bunlar hukukun üstünlüğüne ‘Hayır’ diyor. Burada ittifak ediyorlar. Bunlar, çetelerle mücadeleye ‘Hayır’ diyorlar. Çetelerin avukatlığını yapıyorlar. Büyük Türkiye’ye, Türkiye’nin kalkınmasına, güçlenmesine ‘Hayır’ diyorlar. Bunlar statükonun devamı için aynı noktada buluşuyorlar. Bu partilere önceki dönemlerde destek verenlerin bu tablodan rahatsızlık duyduğunu biliyorum. Neden ‘Hayır’ dediklerinin gerekçesini bile bulamıyorlar. Çaldıkları minareye kılıf uyduramıyorlar. Kendi arkadaşlarını, kendilerini tatmin edecek gerekçe bile üretebilmiş değiller. TBMM’de bile cesaretle ‘Hayır’ diyemediler. Arkadaşlarının oy kullanmasına bile izin vermediler, ‘Olur ki arkadaşım (Evet) verir’ diye korktular. Kendileri Meclis’te ‘Hayır’ demekten korktular, şimdi milletin ‘Hayır’ demesini istiyorlar. Bu halka saygısızlık değil mi? Sen milletin vekilisin. Millet dedi ki, ‘Benim adıma oy kullan’, neden kullanmadın? Milletimiz 12 Eylül’de bunları sandığa ‘Evet’ ile gömecek.”

-CHP’YE ÇAĞRI-

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinin değiştirilmesi önerisine de Bingöl’den yanıt verdi.

“Bir yandan ’12 Eylül mağduruyuz’ diyorlar, 12 Eylül öncesi ülkeyi kan götüren çetelerin uzantılarıyla yaptığımız mücadeleyi engellemeye çalışıyorlar” sözleriyle anamuhalefeti eleştiren Erdoğan “Şimdi TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesini hatırladılar. Ana muhalefete diyorum ki, ‘Bunda samimi misiniz? Akşam yatarken başka, sabah kalkarken başka olmayacak değil mi?’ diyorum. ‘Gerekirse Meclis’i olağanüstü toplarız, gündeme alırız, 35. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız’ diyoruz, ana muhalefet, ‘İktidar partisinin sayısı buna yeterli’ diyorlar. Hadi uzlaşma yapalım. Uzlaşma istemiyorsan bunu iktidar yapar diyorsan o zaman senin aklına ihtiyacım yok. Vakti geldiği zaman yaparız. Akılları karıştırma, önümüzde Anayasa değişikliği var. Bunu halledelim. Ama sürekli yaptıkları iş, Anayasa’yı konuşmak değil. Meydanlarda konuşmuyorlar, başka şeyler konuşuyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ın adı neymiş. Onu söylüyorlar. Sen bilsen ne yazar, bilmesen ne yazar? Biz milletimizle beraberiz” diye konuştu.

-KARLIOVA’DA GÜNEŞİN DOĞUŞUNU İZLETİN-

Muhalefete yönelik eleştirileri esnasında sözü sıklıkla yuhalamalar ve sloganlarla kesilen Erdoğan, kendisinin Başbakan olarak Bingöl’e yedinci ziyareti olduğunun altını çizdi. Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bunları hiç buralarda gördünüz mü, geldiler mi? Halinizi, hatırınızı sordular mı? Derdinizi dinlediler mi? Gelmezler çünkü bunlar Anayasa Mahkemesi’ne gitmekten millet iradesini Anayasa Mahkemesi’ne taşımaktan millete gitmeye fırsat bulamıyorlar. Bunlar hakaret etmekten, sövmekten başka birşey bilmezler. Bu kardeşiniz bunların hakaretlerine bu dille cevap vermeyecek. Çünkü bizi milletimiz terbiye etti. Biz milletimizin ahlak değerleriyle hareket ediyoruz. Eğer olur ya, buraya gelirlerse onları alıp Karlıova’ya götürün. Orada güneşin o muhteşem doğuşunu seyretsinler. Belki ufukları açılır, zihinleri açılır da Türkiye’nin yeni bir Anayasa ile aydınlanmasına ‘Evet’ derler”

1252280cookie-checkErdoğan’dan CHP’ye: Haydi var mısınız?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.