Erdoğan’dan DTP’ye görüşme şartı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP’nin kendisiyle görüşme talebinde bulunduğunu belirterek, ”Bölücü terör örgütü PKK’yı, Parlamento çatısı altında bulunan DTP, terör örgütü olarak ilan etmedikçe, ben kendileriyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görüşemem” dedi.


Resmi bir ziyaret için Ankara’da bulunan Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves ile Başbakan Erdoğan, görüşmelerin ardından düzenledikleri ortak bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladılar.


Bir gazetecinin, ”Demokratik Toplum Partisi, randevu talebinde bulundu mu?” şeklindeki sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, şu karşılığı verdi:


”Benden randevu talebinde bulundular. Ve ben, randevu talebine, grup başkanvekilim ve başbakan yardımcımı görevlendirdim. Sayın Türk ve Tuğluk birlikte gelmek suretiyle arkadaşlarımla görüşmelerini yaptılar. Benim biliyorsunuz baştan beri bir hassasiyetim var. O hassasiyetim de şu; bölücü terör örgütü PKK’yı, Parlamento çatısı altında bulunan DTP, terör örgütü olarak ilan etmedikçe, ben kendileriyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görüşemem. Bunu kendilerine söyledim. AB üyesi ülkeler, hepsi, bu konuda terör örgütü olarak ilan ediyor. ABD, terör örgütü olarak ilan ediyor. Bütün dünyadaki BM kayıtlarına bu şekilde giriyor. Ama hala Parlamento çatısı altında bulunan bir partinin terör örgütü olarak ilan etmeyişini ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak kabullenemem.”


Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan bazı ifadeler şöyle:
• ”Bunlar (DTP), etnik milliyetçilik yapıyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan her ferdi göğsümüze, bağrımıza basıyoruz. Hiçbir ayrım yapamayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında bir, beraber, bütünüz”
• Erdoğan, DTP’nin GAP projesi ile ilgili eleştirilerini yanıtlarken, ”bunun bir seçim yatırımı olduğu ifadesine gelince, bir defa bu siyasi parti, ne bölgenin ne de benim kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi ve yahut da onlara ipotek koyan bir parti değildir ve böyle bir şey olamaz” dedi
• ”Şu anda biz GAP’ı 5 yılda bitirme hedefliyoruz. Şimdi onların bu ifadelerinden dolayı bu işi yapmayalım mı, geri mi koyalım?”


DTP’DEN YANIT


DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan’a jet yanıt verdi. Türk Erdoğan’ın herkesin başbakanı olduğunu belirterek “Sadece bir partinin genel başkanı olarak istediğini söyleme hakkına sahip değil. Barış ve demokrasi için çaba gösterdiğimiz bir süreçte, DTP’nin kapatılma davasının, dokunulmazlık dosyalarının olduğu bir süreçte Başbakan bu açıklamaları ile bir yerlere mesaj mı veriyor” diye konuştu.


Türk, “PKK’ya terör örgütü” demeleri konusundaki tartışmaların ise geçmişte kaldığını söyledi.

1056630cookie-checkErdoğan’dan DTP’ye görüşme şartı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.