Erdoğan’dan Gülen’e beddua resti

Başbakan’ın Pakistan gezisini yerinde takip eden Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür bomba bir kulisle dikkatleri çekti. Övür, Başbakan Erdoğan’ın Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal aracılığı ile Fethullah Gülen’e gönderdiği mesajı köşesinde paylaştı.

GÜLEN SIKIYSA KİME BEDDUA ETTİĞİNİ SÖYLESİN

Övür’ün yazısına göre Erdoğan, geziye katılan isimlerle uçakta sohbet ederken Zaman’dan Mustafa Ünal’a çok ilginç bir soru yöneltiyor ardından da çok konuşulacak mesajını gönderiyor. Gülen’in hayli sert açıklamalar yaptığı ve beddua ederek dikkat çektiği son videosunu hatırlatan Erdoğan “Sıkıysa kime beddua ettiğini söylesin” demiş.

İşte Övür’ün yazısındaki ilgili bölüm:

Uçakta -benim bildiğim- sadece, cemaate yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı Mustafa Ünal vardı. Ünal, gazeteci kimliğiyle her zaman saygı uyandıran bir isimdi ve Başbakan’la aralarında nasıl bir diyalog geçeceğini doğrusu merak ediyordum.
Uçak havalandıktan bir süre sonra Başbakan Erdoğan dolaşmaya başladı ve herkesin elini sıkarak sohbet etti. Sıra tam arkamda oturan Mustafa Ünal’a geldiğinde herkes pür dikkat o konuşmayı izlemeye başladı.

Başbakan Erdoğan’ın şu minvaldeki sözleri çarpıcıydı: “Bu nasıl beddua, kime ediyor? Sıkıysa kime ettiğini de söylesin. İsim versin.”
Başbakan Erdoğan, mücadele ediliyorsa bunun açıkça yapılması gerektiği mesajını veriyordu. O mesajın nasıl karşılık bulacağını göreceğiz ama bu gerilimli durum en çok da dünyanın dört bir yanında ticaret yapmaya çalışan işadamlarını etkiliyordu.

1405160cookie-checkErdoğan’dan Gülen’e beddua resti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.