Erdoğan’dan medyaya: İspiyoncu

İspanya dönüşü Atatürk Havalimanı’nda basını yanıtlayan Erdoğan medyaya şöyle çattı:


“6 Mart, Dünya Kadınlar Günü değildir arkadaşlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’dür… 7 Mart’ta burada Troyka toplantısı var. 6 Mart’ta yapılan bu toplantının anlamı nedir? Önce bunu çözmemiz lazım. Orada emniyet güçlerimizin yapmış olduğu yanlışlar vardır. Bu yanlışlarla ilgili bizler İçişleri Bakanlığımıza gerekli talimatı verdik. Vermemize rağmen medyanın bu konuda hala bu işi pişirip pişirip önümüze getirmesini anlamak mümkün değil…”


Başbakan tavrının doğru olduğunu belirtirken “Basın da bundan rahatsız oluyor” diyen Erdoğan, “Kusura bakmasınlar, ülkemi, ispiyonlamak suretiyle Avrupa’da, dünyada farklı bir konuma taşımak isteyenlere karşı benim tavrım net olarak odur” diye konuştu.


TÜSİAD’A DA ELEŞTİRİ


Başbakan Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD), konuyla ilgili açıklamasını da şöyle eleştirdi:


“Bana göre TÜSİAD öncelikle kendi sorumluluk alanı içerisinde kalırsa isabetli olur. Çünkü siyasetçiler zaten ortaya çıkmak suretiyle yüklendikleri mesuliyetin farkındadır. Herkes kendi sorumluluğunun farkında olursa bu yeterlidir.”


TÜSİAD, Beyazıt Meydanı’nda gösteri yapan kadınların polis tarafından dövülmesi olayına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Beyazıt Meydanı’nda gösteri yapan kadınlara karşı aşırı güç kullanan polislerin cezalandırılması gerekirken, hükümet bu vahim olayların sorumlularını cezalandırmak bir yana, onlara sahip çıkmaktadır” denilmişti.


İLGİLİ KÖŞE YAZISI: İNGİLTERE’DEN, GÜN GÜNGÖR / 8 Mart gazı…


 


 

677840cookie-checkErdoğan’dan medyaya: İspiyoncu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.