Erdoğan’dan Obama’ya ‘hayırlı olsun’

Erdoğan, Obama’ya gönderdiği kutlama mesajında, ortak değerler ve vizyona sahip olan Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin ve stratejik ortaklığın güçlendirilerek muhafaza edilmesinin, sadece iki ülkenin ulusal çıkarları bakımından değil, bölgesel ve küresel barış ve istikrar açısından da önem taşıdığını vurguladı.


Görev başlaması dolayısıyla Obama’yı kutlayan Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:


”Tüm dünyada olduğu gibi Türk halkı ve şahsım tarafından da ilgiyle izlenen yemin töreninizde yapmış olduğunuz etkileyici konuşma ve verdiğiniz olumlu mesajlar, dost ve müttefik ülkelerle ilişkiler ve bu arada transatlantik ittifak açısından fevkalade cesaretlendiricidir. Özellikle çok taraflılık temelinde ve diyaloğa açık politikalar izleyeceğinizi bir kez daha teyit etmeniz, dünyanın karşı karşıya olduğu sınamaların üstesinden gelinmesi ile küresel barış ve güvenin tesis edilmesi için umut vadetmektedir. Başkanlığınız döneminde ülkelerimiz arasında mevcut çok yönlü işbirliğinin ortak vizyonumuz ve çıkarlarımız temelinde daha da geliştirilerek derinleştirileceğine olan inancım tamdır.”


Erdoğan, 6-7 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Medeniyetler İttifakı İkinci Forumu’na katılım için Obama’ya yaptığı daveti de yineledi.
 



 

1072380cookie-checkErdoğan’dan Obama’ya ‘hayırlı olsun’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.