Erdoğan’dan Tunceli valisine destek

Vali AKP Tunceli Teşkilat Başkanı gibi çalışmak ve seçim yatırımı amacıyla seçmene beyaz eşya dağıtmakla eleştiriliyordu. 

CHP lideri Baykal’ın “AKP ile gelen APS ile gider” şeklindeki sözlerine sert tepki gösteren Erdoğan, “İdeolojik yaklaşımlarla valilerimizi karalamaya hakkınız yok” diye konuştu.

Hatay’da vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Bu ülke bir hukuk devleti, gereği neyse yapılır, ama bir başbakan olarak valimi ne Baykal’a ne de Bahçeli’ye yedirtmem” dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu tür yöneticiler üçlü kararname ile gelir üçlü kararname ile alınır, APS ile değil bunu da öğren. Ve valimize yaptığınız yakıştırmalara da katılmıyorum. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti’nin valileridir, ideolojik yaklaşımlarla valilerimizi karalamaya hakkınız yok. Yoksa kalkıpta biz filanca vali CHP’lidir, filanca vali MHP’lidir, filanca vali şu partilidir diye meydanlarda bunları mı konuşacağız? Bu ne saygısızlıktır. Bakıyorsun bir grup çıkıyor diyor ki biz AKPli vali istemiyoruz Tunceli’ye, ne demek ya ne demek bu. Vali kendi işini yapıyor diğerleri de kendi işini yapsın, herkes kendi işini yapsın.”

1190430cookie-checkErdoğan’dan Tunceli valisine destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.