Erdoğan’dan uzlaşma çağrısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen ”1. Bölge Teşkilat Eğitim Programı” toplantısında, AK Parti’nin, güven, itibar ve saygınlığı azalan siyasete kaybettiklerini yeniden kazandırdığını söyledi ve ”Milletle kendi kaderini aynı çizgide buluşturan AK Parti siyasetini başka zeminlerde tanımlamak isteyenler, unutmayın ki, beyhude bir çaba içine girmiş, boşa yorulmuş olacaklar” dedi.


MEŞRUİYETİMİZİ MİLLETTEN ALIYORUZ


Başbakan Erdoğan, demokrasi içinde meşru bir hükümet olduklarını belirterek, ”Meşruiyetimizi ne medyadan, ne muhalefetten alıyoruz. Meşruiyetimizi milletten alıyoruz” dedi.


Erdoğan, her attıkları adımda kendilerine, siyasi yaklaştıkları eleştirisi yapıldığını belirterek, şunları söyledi:


”Unutmayın, bu ülkede önce kendileri aynaya baksınlar. Yıllar yılı bu ülkede kendileri bu işi yaptılar. Muhalefet, gittiği her yerde ‘AK Parti kadrolaşıyor’ diyor. Ne kadrolaşması? Biz KPS sınavı ile devlete alınan memur içinden memur alıyoruz.”


Erdoğan, İmam Hatip Okulları’nın geçmişinin Atatürk dönemine kadar dayandığını belirterek, ”İmam Hatip Okulu’ndan mezun olanlar, bu ülkede ikinci, üçüncü sınıf vatandaş mı? Gururla söylüyorum, ben bu okuldan mezun oldum. 4 çocuğumun 4’ü de bu okuldan mezun oldu. Sonra farklı fakültelerde okuduk, bugünlere geldik” diye konuştu.


MİLLETİMİZİN ORTALAMASI GİBİ YAŞIYORUZ


Ülke çocuklarını kamplara ayırmaya kimsenin hakkı bulunmadığını kaydeden Erdoğan, ”Bu ülkenin liselisi de kolejlisi de imam hatiplisi de bizim canımız ciğerimizdir. Bunların arasında ayrımcılığa gidenler bu ülkeye ihanet ediyorlar. Bunu özellikle vurguluyorum” dedi.


Başbakan Erdoğan, Bu ülkede hala neden başörtüsüne saygı duymayı öğrenemediler? Bu ülkenin kadını, senin istediğin gibi giyinmeye mecbur mu? Bizim öyle bir derdimiz yok. Biz kimseye ‘sen niye böyle giyiniyorsun, saçlarını niye böyle kestirdin, niye ceket, pantolon giydin?’ diye bir şey demeyiz. Hakkımız da yok. Sen kendinde o yetkiyi, hakkı nereden buluyorsun? Yoksa Ali kıran baş kesen misin? Biz bu milletin kendisiyiz. Biz milletimizin ortalaması gibi yaşıyoruz. Biz uç değiliz. Ne sağın ucundayız, ne solun ucundayız. Biz siyasetin merkezindeyiz ve ülkemizin ortalamasını temsil ediyoruz. Milletimizin ortalaması gibi yaşıyoruz” dedi.

1021510cookie-checkErdoğan’dan uzlaşma çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.