Erdoğan’dan yumurta yorumu

Kuzu’nun uğradığı yumurtalı protesto sonrası Erdoğan üniversite yönetimini suçladı. Erdoğan, “Bu tür adımlar atıldığı sürece polisimiz gerekli tavrı koyacaktır” dedi

“Bu yumurtalı olan öğrenciler üniversiteye nasıl sokulmuştur ve bunlar gerçekten SBF’nin öğrencileri midir?” diye soran Erdoğan, “Tabii bu tür adımlar atıldığı sürece, polisimiz de ortaya gerekli tavrını koyacaktır”dedi.

Erdoğan, dün Polonya Başbakanı Donald Tusk ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Kuzu’ya yönelik yumurtalı protesto eylemini değerlendirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

‘Özgürlüğün tanımında yok’

“Bu konu aslında aynı zihniyetin, değişik yerlerdeki tezahürüdür. 2 haftadır İstanbul’da planlanan oyun, tuzak, tezgah ne ise SBF’deki olay aynıdır. Kimse bunu özgürlükler adına ifade edemez. Özgürlüğün tanımında yumurta atmak varsa ayrı bir konu onu bilemem. Herhalde böyle bir şey olmasa gerek. Ama ben burada üniversite yönetimini, bir defa suçlu buluyorum. Bu yumurtalı olan öğrenciler üniversiteye nasıl sokulmuştur ve bunlar gerçekten SBF’nin öğrencileri midir? Bir diğeri burada öğrenci olmayanların da olduğunu gördüm ve bunlar da ön sıralardakilerdi ki bunlar önümüzdeki günlerde bütün o görüntülerden çıkacaktır. Fakat bütün bu gelişmeler, çok açık ve net ifade edeyim ki, ülkede daha ileri bir demokrasiyi hazmedemeyenlerin, daha ileri bir özgürlük standardını hazmedemeyenlerin tavrıdır.”

Polis gerekli tavrını koyacaktır

Erdoğan, bu tür adımlar atıldığı sürece, görevi güvenlik olan, emniyet olan polisin ortaya gerekli tavrını koyacağını belirtti. Erdoğan, konuyla ilgili medyaya olan kınamasını yineleyerek, şöyle konuştu:

“Medya, lütfen bu konulardaki tavırlarında aynen terör örgütünün yaptığı olayları pişire pişire getirip, döndüre döndüre ekranlara taşıması gibi bunları da günlerce ekranlarında taşımak suretiyle ülkenin bir bölümünde olan olayla sanki ülkenin bütününde bu olaylar oluyormuş gibi bir havanın içerisine girmesini doğru bulmuyorum. Yapılan yorumlar, değerlendirmeler belli ideolojilerin siparişi üzere oraya getirilmek suretiyle yaptıkları konuşmalardır.”

1270220cookie-checkErdoğan’dan yumurta yorumu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.