Erdoğan’ın aile dostlarının imar vurgunu AKP’li başkanları yaktı!

Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan doğal sit alanı statüsündeki Çukurbağ Yarımadası’ndaki 150 dönümlük zeytinlik arazinin 120 dönümünün, ‘zeytinli tarla’dan ‘tarla’ vasfına dönüştürülerek imara açılmak istenmesi girişimi yargıya taşındı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Antalya il örgütü, 30 milyon Avro’luk arazinin sahibi olarak görünen ve Cumhurbaşkani Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen TFF eski başkanlarından Hasan Doğan’ın oğlu Selim Doğan ve işadamı Remzi Gür’ün yanısıra AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ile cins değişikliği belgesinin altında imzası bulunan Kaş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Göktaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi HKP Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Tacettin Çolak, İl Başkanı Hikmet Yılmaz ile birlikte partisinin Antalya il merkezinde Kaş’taki imar vurgunuyla ilgili basın açıklaması yaptılar. Kaş Çukurbağ Yarımadası’nda imar vurgunu koluyla kültür ve tabiat varlıklarının imara açılarak haksız kazanç sağlandığını öne süren HKP İl Başkanı Yılmaz, “Sessiz kalmayacağız! İzin vermeyeceğiz!” dedi.

‘13 YILLIK AKP İKTİDARINDA BÜYÜK TAHRİBATLARA İMZA ATILDI’
AKP iktidarının13 yıldır ülkemizde büyük tahribatlara imza attığını savunan Yılmaz, basın açıklamasında şunları söyledi: “İktidara geldiklerinden bu yana, neredeyse tüm Cumhuriyet kazanımlarını, yerli ve yabancı parababalarına, akrabalarına, yandaşlarına yem ettiler. Bu saldırgan, aç gözlü ortaçağcılar bu kez de ülkemizin turizm cenneti olan beldelerimizin bakir koylarına, kıyılarına göz diktiler. Buralardaki korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarımıza, arkeolojik alanlara, doğal sit alanlarına, zeytin tarlalarına saldırmaktalar. Çünkü onlar için, tarihin, kültürün, doğal varlıkların hiçbir değeri yoktur. Nereden bir haksız kazanç elde ederiz, vurgun vururuz, çalarız-çırparız diyedir bütün çabaları.

‘İMAR VURGUNUYLA HAKSIZ KAZANÇ GİRİŞİMİ 8 YIL ÖNCE BAŞLADI’
İşte Kaş ilçemizin Çukurbağ Yarımadasındaki imar vurgunu yoluyla haksız kazanç elde etme girişimleri de bunlardan bir tanesidir. Adamlar ta sekiz yıl öncesinden planlarını uygulamaya koymuşlar. 2007 yılında kapatmışlar 150 dönümlük zeytinliği 6 milyon Avro’ya. Arazinin 30 dönümü arkeolojik, geriye kalanı da 3. derece sit alanıymış, onlar için hiçbir önemi yok. Tapu kaydında ‘Korunması gerekli kültür ve tabiat varlığıdır’ şerhi bulunmaktaymış. O da ne ki? Allah’ın toprağının neyini koruyacaksın? Hepsi Tayyipgillerin yakın arkadaşı, aile dostu, iş ortağı, çocuklarının finansörü. Tabii bu ilişkileri boşuna kurmuyorlar. İşte bu yağma ve talanı yapabilmek için.”

KURUMLAR ARAZİNİN CİNS DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİNE İTİRAZ ETTİ
HKP İl Başkanı Yılmaz, söz konusu arazi sahiplerinin 2008 yılında imara açma girişimlerine başladıklarını öne sürdüğü açıklamasında, şu iddiaları gündeme getirdi: “Çevre düzeni planına itirazlar yapmışlar. Sözkonusu arazinin ‘orman alanı’ değil, ‘tercihli kullanım alanı’ olarak değiştirilmesini istemişler. Ancak bu sinsi ve ahlaksız girişimi sezen namuslu kamu görevlileri de çıkmış karşılarına. Antalya Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü; ‘zeytinli tarla’ niteliğindeki taşınmazların zeytinliklerin korunmasını öngören 3573 sayılı yasa kapsamında değerlendirilen alanlardan olduğu gerekçesiyle anılan arazinin tarım dışı amaçla kullanılmasının mümkün olmadığı gerekçesiyle arazinin imara açılmasına itiraz etmiştir.

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ CİNS DEĞİŞİKLİĞİNİ ONAYLADI
Bunu dinleyen kim? Bu kez Kaş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne başvurarak; ‘zeytinli tarla’ vasfındaki arazinin ‘tarla’ vasfına dönüştürülmesini istemişlerdir. Burası da ‘söz konusu taşınmazların tarla vasfında olmadığı, bu nedenle talep edilen cins değişikliği işleminin uygun görülmediği’ni bildirmiştir. Adamlar, devletin il ve ilçe düzeyindeki bu kurumlarının olumsuz görüşüne karşın, Kaş İlçe Tarım Müdürlüğü’ne tekrar başvurarak, önceden ayarladıkları Gökhan Göktaş’tan aynı gün içinde istedikleri cevabı almışlar. Ismarlama şekilde, önceki yazıdan bir ay sonra verilen bu cevaba karşı Antalya Tarım İl Müdürlüğü’nce soruşturma başlatılmış ama ‘yukarılardan gelen baskı’ ile bu soruşturma da kapatılmıştır.”

6 MİLYONLUK ARAZİYE DAHA EL DEĞMEDEN FİYATI 30 MİLYON AVRO OLDU
Söz konusu araziye lüks oteller, villalar ve özel liman yapılacağının söylendiğini dile getiren Yılmaz, “araziye daha ellerini bile değdirmeden ya da değer artırıcı hiçbir işlem yapmadan, tamamen kayıtlar üzerinde yaptırdıkları değişiklikle büyük bir rant sağlamışlar. Sonuçta; 6 milyon Avroluk arazi olmuş 30 milyon Avro” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE MÜDÜR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Anayasanın 63. Maddesinin devlete; tarih, kültür ve tabiat varlıklarını koruma görevini yüklediğini anımsatan HKP İl Başkanı Yılmaz, 3573 Sayılı Zeytin Kanunu zeytinliklerin amaç dışında kullanılmasına izin vermediğini belirterek, anılan olaylarda ‘nüfuz ticareti’ ve ‘görevi kötüye kullanma suçlarının maddi unsurlarının oluştuğunu iddia ettiği açıklamasında ayrıca şunları söyledi: “İmar vurgunu yoluyla haksız kazanç sağlamak için hukuksuz girişimlerde bulunan Selim Doğan ve Remzi Gür ile bunların bu suçlarına yardım ve yataklı eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve Kaş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Göktaş hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz.

HALKIN KULLANIMINDA OLMASI GEREKEN KIYILAR YAĞPMALANACAK
Ülkemizin cennet koylarına sahip, arkeolojik ve doğal sit alanlarının bulunduğu, doğal yapısı henüz bozulmamış Kaş ilçesi’nin bu bakir yerini ele geçirip, içerisinde Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları ile Tarım İlçe Müdürü’nün de dahil olduğu bir organizasyonla gerçekleştirdikleri imar vurgunları yoluyla, araziye yapacakları otel ve villalarla, özel limanla hem çevre ve görüntü kirliliği oluşturarak doğal yapıyı katledecekler hem de devletin hüküm ve tasarrufunda bulunan ve halkın kullanımında olması gereken kıyılarımızı yağmalayacaklardır. Halkın Kurtuluş Partisi bu yağma ve talana dur demektedir. Yaptığımız suç duyurusu bu girişimlerden bir tanesidir.”

O HABER SUÇ DUYURUSUNA DELİL OLDU
Av. Tacettin Çolak ve Hikmet Yılmaz, basın açıklamasının ardından hazırlanan suç duyurusu dilekçesini Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiler. Suç duyurusunda, denetim görevinin ihmali, nüfuz ticareti’nin yanısıra 2863 ve 3573 sayılı yasalara muhalefet yoluyla görevi kötüye kullanma suçlarının işlendiği öne sürülürken, 16 Kasım’da yayınlanan ve konuyu ülke gündemine taşıyan “Erdoğan’ın Aile Dostlarından 30 Milyon Avroluk İmar Vurgunu” başlıklı haberimiz ise Savcılığa delil olarak sunuldu.

hkp çukurbağ yarımadasındaki imar vurgununu yargıya taşıdı

HKP suç duyurusu öncesinde basına konu hakkında bilgi verdi

Av Tacettin Çolak ve HKP İl Başkanı Hikmet Yılmaz suç duyurusunu birlikte yaptı

Bucak denizi bölümündeki koyda kişiye özel liman yapılmak isteniyor

Selim Doğan ve ortaklarının bu araziye otel ve villalar yapmak istediği öne sürülüyor

Tartışmalı arazi, geçtiğimiz yıllarda hizmete giren marinanın hemen karşısında yer alıyor

Çukurbağ Yarımadası’nın girişinde yer alan arazinin bir bölümü arkeolojik geri kalanı ise doğal sit alanı olarak koruma altında

Sit alanı olan arazi Çukurbağ Yarımadasının yapılaşmadan korunmuş bölümünde yer alıyor

1578070cookie-checkErdoğan’ın aile dostlarının imar vurgunu AKP’li başkanları yaktı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.