Erdoğan’ın tehditi Avusturya basınında

Der Standard gazetesi Erdoğan’ın kullanmış olduğu cümleleri birebir kullanırken, Egemen Bağış’ın Alam Der Spiegel dergisine vermiş olduğu “Türkiye’de çalışan Ermenilerin Ermenistan ekonomisine katkıda bulunmaktadır” açıklamasına değinerek “iyi niyetli politika yapma devrinin artık geçtiği”ni belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Selim Yenel’in yapmış olduğu “Amerika’dan Namık Tan’ın çekileceği” açıklamasına da Der Standard haber yaparak gelişmelerin Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine zarar verdiği değerlendirmesini yaptı.

Salzburger Nachrichten gazetesi de 18 Mart günkü sayısında “Soykırım tanımalarından” sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın BBC’ye vermiş olduğu söyleşide dile getirmiş olduğu sözleri olduğu gibi okuyucusuna aktardı.

Gazete, Erdoğan’ın şu sözlerini okuyucularına duyurdu;

“Bakın benim ülkemde yaklaşık 170.000 Ermeni yaşamaktadır. Bunun 70.000’i benim vatandaşım, arta kalan 100.000 kişi ise ülkemizde yaşamakta olan Ermenilerdir. Onlarla ne yaparım? Gerekli olduğu durumda bu 100.000’e hadi kendi ülkenize. Bunu yaparım, onlara ülkemizde sabretmeye mecbur değilim…”

1501470cookie-checkErdoğan’ın tehditi Avusturya basınında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.