Erdoğan: Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir

Tunus’a yaptığı resmi ziyarette, Tunuslu mevkidaşı El-Baci Kaid es-Sibsi ile ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan “Suriye’de Esed’le yürümek kesinlikle mümkün değildir. Ne için? 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye’nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye’nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir” dedi.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yanlış adımın işte Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda nasıl geri döndüğünü nasıl tüm dünya tarafından püskürtüldüğünü gördük. 129 ülke bir tarafa 9 tane ki bunun bir tanesi ABD diğer 8 tanesi herhalde Tunus’un ilçeleri gibidir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’

“Başka Kudüs olmak üzere, birçok bölgesel gelişmede Türkiye ve Tunus’un benzer görüşlere sahip olduğunu” vurgulayan Cumhurbaşkanı “Bu benzer görüşler de bizim aynen bayrağımızdaki birlik gibi burada da birliğimizi ortaya çok açık, net ortaya koyuyor. Demek ki ‘tek bayrak’, böyle bir durum söz konusu. Temennim odur ki bu, ruhlarımızın da dışa yansıması olsun.” dedi.

Erdoğan “Türkiye ve Tunus’un, hep birlikte, güçlü şekilde ‘Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.’ dediğini” ve “Kudüs’ün tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik hiçbir adımın kabul edilemeyeceğini” belirtti.

2148940cookie-checkErdoğan: Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.