“FETÖ’nün kökünü kazımak boynumuzun borcu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin kuruluşunun 15’inci yıldönümünde partinin genel merkezinde düzenlenen törene İstanbul’dan telekonferansla bağlandı.

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi ülke tarihinin an alçak ve sinsi saldırısı ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

“TSK’ya sızmış Fethullahçı Terör Örgütü’ne mensup bir grup asker devletin kendilerine teslim ettiği tankları, uçakları, her türlü silahı milletimize karşı kullandılar” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletimizle omuz omuza vererek bu hain saldırıyı püskürttük. Her kesimden vatandaşımız ülkemizin önünde yeni bir kapının açılışının müjdecisi olmuştur…

“Bu alçaklar o gece 240 evladımızı şehit ederek, kardeşlerimizi yaralayarak milletimize bedel ödetmişlerdi. FETÖ’nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur.”

15 Temmuz öncesi gibi davranamayacakların vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidar partisinden yeni dönemde de öncül misyonunu üstlenmesini beklediğini söyledi.

Erdoğan, “Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir. Ama bu partinin davası bin 500 yıllık kadim bir davadır. AK Parti’yi var eden ve yaşatan ruh İstanbul’un fethinin ruhudur. Bu parti sadece komşularımızda değil her coğrafyada akan gözyaşlarını siler” diye konuştu.

Yıldırım: İktidar sarhoşluğuna kapılamayacağız

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada, “Eli kanlı FETÖ örgütüne milletimizle diz çöktürmenin huzuru içinde karşınızdayız” dedi.

Binali Yıldırım Türkiye’yi vesayet odaklarından, ihanet şebekelerinden ve terör unsurlarından tamamen temizleyeceklerini söyledi.

Yıldırım, geçmişlerini inkar etmeden geleceklerini inşa ettiklerini, iktidar ve güç sarhoşluğuna kapılmadıklarını ve kapılmayacaklarını belirtti.,0sT1YZ1cRUa80iYLt5b0qg

AKP’nin 15. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören nedeniyle partinin genel merkezi önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

İlk defa açık alanda yapılan törene, 5 binin üzerinde resmi kişi davet edildi.

Törene, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Abdullah Gül törende yaptığı konuşmada, “Gerek yeni bir cemaat olsun, ideolojik bir yapı olsun, siyasi yapı olsun eğer aklını fikrini bir kişiye teslim ederse sonu böyle olur. Çok şükür ki bu karanlık sayfa açılmadı” dedi.

Ahmet Davutoğlu da, “Bu darbeye ‘darbe’ diyemeyen uluslararası camiaya sesleniyorum; Bu çetenin elebaşını teslim etmek zorundasınız. Biz biriz, beraberiz, omuz omuzayız. Hiçbir fitne, bu büyük ailenin arasına giremeyecek” diye konuştu.

1996220cookie-check“FETÖ’nün kökünü kazımak boynumuzun borcu”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.