Erdoğan, G 20’de Trump’ı ikna edeceğine inanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi için gittiği Japonya’da Nikkei gazetesine yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmenin iki ülke arasındaki çıkmazı sonlandıracağına inandığını söyledi ve Trump’ın Temmuz ayında Türkiye’yi ziyaret edebileceğini ifade etti.

Erdoğan, S-400 savunma sistemi gerilimi yüzünden ABD’nin yaptırım uygulamaması için Trump’ı ikna edip edemeyeceği sorusuna da “G-20 zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağım görüşmenin ikili ilişkilerimizdeki çıkmazı yok edeceğine ve işbirliğimizi güçlendireceğine inanıyorum” yanıtı verdi.

Erdoğan ayrıca “Ayrıca, Trump’ın Temmuz ayında Türkiye’yi ziyaret etmesi konuşuluyor” dedi.

Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini Rusya’dan satın alması durumunda ABD yaptırım uygulayacağı tehdidinde bulunmuş ve Türkiye ile yapılan ortaklık doğrultusunda F-35 savaş uçaklarının teslimatının da durdurulacağını söylemişti.

‘F-35 iptal edilirse uluslararası mahkemeye taşırız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’dan satın alınacak S-400 savunma sistemi ile ilgili süreçte geri adım atılmayacağını ifade edip yaptırımlarla ilgili Trump’tan ‘herhangi bir şey duymadığını’ ifade etti.

Erdoğan, “F-35 projesi için hali hazırda 1.25 milyar dolar ödedik. Eğer böyle yanlış bir harekette bulunurlarsa uluslararası tahkim mahkemesine taşırız. Çünkü şimdiye kadar ödediğimiz paranın iadesini talep ederiz” dedi.

2310950cookie-checkErdoğan, G 20’de Trump’ı ikna edeceğine inanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.