Erdoğan: Huzura kavuşana kadar OHAL’i kaldırmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkan seçileceği AKP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara’daki Arena Spor Salonu’nda yapılıyor.

Kongre, Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasıyla başladı. Yıldırım “Ak Parti Başbanlığı görevimi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a devretmenin gururunu, onurunu yaşıyorum” dedi.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sahneye çıktı.

Erdoğan, 2014’te cumhurbaşkanı seçilmesiyle ayrılmak zorunda kaldığı AKP’ye 998 gün sonra yeniden döndüğünü hatırlatarak “Bu sadece hukuki bir ayrılıktı, gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. 998 gün sonra yine aynı salonda, evet nerede kalmıştık diyerek yeniden bir aradayız” dedi.

Türkiye’nin terörle mücadelesine daha kararlı şekilde devam edeceğini belireten Erdoğan şöyle devam etti:

“FETÖ’den PKK’ya, DEAŞ’a kadar terör örgütlerinin hiçbiriyle meselem şahsi değildir, mesele ülkemizin milletimizin istikalali, bekası meselesidir. Ortada şahsi bir mesele olmadığı için kimseyi affetmem ya da cezalandırmam söz konusu olamaz.

“Ne kadar ihanet içinde olurlarsa olsunlar, tüm terör örgütleriyle mücadelemizi hukuk içinde yürüttük yürütüyoruz. Türkiye’nin yaşadıklarını yaşayıp da hukuk devleti ilkelerine bu kadar bağlı olan bir ülke olabileceğini sanmıyorum.

“Özellikle batı ülkelerinin en ufak bir tehlike karşısında özgürlüklerle bağdaşmayan uygulamalara nasıl savrukduklarını görüyoruz. Bu yüzden bize dayattıkları standartlara uymayacağız, Kendi yolumuza devam edeceğiz.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından uygulamaya sokulan olağanüstü hal (OHAL) uygulaması ile ilgili de konuşan Erdoğan “Huzura kavuştuğumuz ana kadar OHAL’i kaldırmayacağız. Neyimiz eksik, fabrikalar mı çalışmıyor, okulla mı kapalı?” dedi.

“Kararı verecek olan AB’dir”

Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AB süreci birliğin riyakâr tutumu nedeniyle çıkamaza girdi” dedi.

Erdoğan iöyle devam etti: “Hiçbir aday ülke için uygulanmaya kuralların bize getirilmesi asıl niyeti açıkça gösermektedir. AB’nin milletimizin onurunu hiçe sayma noktasına gelen ikiyüzlü tavrıuna daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz.

“AB ya serbest dolaşım hakkını getirir, mülteci anlaşmasını uygular, sözlerini tutar ya da herkes kendi bildiğini yapar. Tercihimiz her şeye rağmen yola AB ile devam etmek ama burada kararı verecek olan AB’dir”.

Erdoğan’ın konuşması devam ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumrhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri“Üzerimizdeki spekülasyonları sandıkta yok edeceğiz”

Kongre alanına giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Babşakan Binali Yıldırım ile birlikte Spor Salonu dışında bekleyen kalabalığa seslendi.

“Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberim” diyen Erdoğan, 2019’daki genel seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatarak “Çok çalışıp üzerimizdeki spekülasyonları, sandıkta cevabını vererek yok edeceğiz” dedi.

Erdoğan ve Yıldırım daha sonra salona girdi.

AKP Genel Başkanlığı’nı Erdoğan’a devredecek olan Yıldırım bundan sonra AKP Genel Başkan Vekili görevini sürdürecek.

AKP Kongresi'nden kadınlarMKYK değişiyor

Kongreye Türkiye’nin hemen her şehrinden partililer katılıyor.

Kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve parti tüzüğü de değişecek.

Fesli AKP destekçileri

Değişiklikler için bin 470 delegenin oy kullanması bekleniyor.

Salona girişlerde yoğun güvenlik önlemleri uygulanıyor. Arena Spor Salonu’na çıkan yollar da araç trafiğine kapatıldı.

Ellerinde Türkiye ve AKP bayrakları olan salondaki kalabalığın sık sık “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attığı duyuluyor.

AKP’nin 2001’deki kuruluşundan itibaren genel başkanı olan Erdoğan, 2014’te Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından bu göreve eski başbakan Bakanı Ahmet Davutoğlu getirilmişti.

16 Nisan’da yapılan referandumda yüzde 51.4 ile kabul edilen anayasa değişikliği ile, “Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesileceğine” dair hüküm anayasadan çıkarıldı.

2091210cookie-checkErdoğan: Huzura kavuşana kadar OHAL’i kaldırmayacağız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.