Erdoğan o davaları geri çekiyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye açtığı davaları geri çekeceği belirtildi.

Super Haber yazarı ve Cumhurbaşkanı’nın avukatı Hüseyin Kaya, “Sayın Cumhurbaşkanımız parti liderlerine karşı açılmış davalardan feragat edecektir” açıklaması yaptı.

Meclis’in de bombalandığı darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı ve muhalefet arasında ‘barış’ süreci Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun ilk kez Erdoğan’ın davetiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bulunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi kabul etmişti. Görüşme toplam 2 saat 40 dakika sürdü. 25 Temmuz’daki zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’de grubu bulunan partilerden sadece HDP’yi davet etmemesi dikkat çekmişti. Zirvenin ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘muhalefetle diyaloğun devamı ve OHAL sürecinin titizlikle yürütülmesi’ açıklaması yapılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, zirveyle ilgili olarak, “Ortak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır” demişti.

Habertürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 25 Temmuz’da gerçekleşen toplantı sırasında “Ben senin TRT’ye çıkmadığını bilmiyordum. Böyle şey mi olur? TRT, iktidara ne kadar zaman yer ayırıyorsa, size de o kadar zaman ayırmalı” dediğini aktardı.

1793270cookie-checkErdoğan o davaları geri çekiyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.