Erdoğan: OHAL niye hemen kalksın?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Belarus ziyaretinin ardından Türkiye’ye dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, anayasa değişikliği ve olağanüstü hal konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,, “OHAL kalksın diyorlar, OHAL niye hemen kalksın. Herşey yüzde yüz kontrol altında değil, cezaevinden dışarıya rahatlıkla tweet atanlar oluyor. Demek ki yeterli kontrol yok” dedi.

Erdoğan, istihbaratın daha yoğun bir çalışma içine girmesi gerektiğini belirtti. “Darbeler başarılı olamazsa suikastler dönemi başlar” teorisini hatırlatan Cumhurbaşkanı, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit edilmesinin bu suikastlerden biri olabileceğini ifade etti, “Daha farklı isimleri de hedef alabilirler, dikkatli olmak lazım” diye konuştu.
BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemi konusunda AK Parti ile MHP arasındaki temasa da değinen Erdoğan, “Temennim odur ki bir an önce bu iş ülkenin gündeminde çok daha olumlu istikamette yerini bulsun” dedi.

Cumhurbaşkanı, Başkanlık seçimi için şu aşamada bir takvim vermesinin doğru olmayacağını da söyledi.

“TRUMP’A ÖNCE BİZE GEL DEDİM”

Donald Trump’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanlık seçiminde kazandığı zaferi değerlendiren Erdoğan, “Trump’a Türkiye’nin yurtdışına yapacağı ilk seyahatlerden biri olmasından memnuniyet duyacağımızı belirttim.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı, Trump’ın Ocak ayında Türkiye’ye gelebileceğini söyledi. Erdoğan, Trump’la, Suriye’de ve Irak’ta uçuşa yasak bölge oluşturulması gibi konularda benzer düşünceleri olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği’nin geri kabul anlaşması ile ilgili sözlerini tutmadığını da söyleyen Erdoğan, “Avrupa Birliği adeta bizi zorlayarak, sürecin dışına çıkmamızı istiyor. Sabredemeyiz. İleride gerekirse halkımıza sorma yoluna gideriz. Milletimiz ne derse onu yaparız” dedi.

Cumhurbaşkanı, Almanya ve Fransa’nın gazeteci Can Dündar’a gösterdiği yakınlıkla ilgili olarak da “Bunlar tam bir skandal. Bu skandallar aslında yarın dönüp onları vuracak. Batı’daki bazı kuruluşlar, Türkiye’deki yönetime karşı sırtını teröre dayamış olanlara tutup sahip çıkıyorlar” ifadelerini kullandı.

2027790cookie-checkErdoğan: OHAL niye hemen kalksın?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.