Erdoğan ölümü ‘tarif etti’: Bir adam gibi ölmek var, bir de madam gibi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin yaşandığı gece hayatını kaybedenleri andığı konuşmasında, “Ne diyordum size hatırlayın, biz bir gün ölmeyecek miyiz? Öleceğiz. Bir adam gibi ölmek var, bir şey söyleyecektim ama onu söylemeyeceğim, bir de madam gibi ölmek var. Ölelim ama adam gibi ölelim” diye konuştu.

İdam cezasının geri gelmesi, darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ‘demokrasi nöbetleri’ndeki yurttaşların taleplerinin gereğinin yapılacağını söylemesiyle gündeme gelmişti.

Birçok mitingde “İdam isteriz” sloganları atılmış, ‘İdam geri gelsin’ pankartları açılmıştı. Erdoğan son olarak Yenikapı’daki Demokrasi Mitingi’nde alandaki muhalefet partisi liderlerini işaret edip “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre, bunun kararını verecek merci Meclis’tir” demişti.

‘Affedemeyiz’

Erdoğan, Konya ziyaretinin ardından gittiği Trabzon’da havalimanında kendisini karşılayan yurttaşlara hitap etti.

Yurttaşların ‘idam’ sloganı atması üzerine Erdoğan, daha önceki açıklamalarını yineleyerek idam kararının Meclis’ten çıkması halinde onaylayacağını söyledi.

“Mehmedimin katillerini biz affedemeyiz, 241 şehidimizin katillerini biz affedemeyiz, iki bin 194 gazimiz var, bunların faillerini biz affedemeyiz” diyen Erdoğan, bu suçların devlete karşı değil bireye karşı işlendiğini, affetme yetkisinin hayatını kaybedenlerin yakınlarında olduğunu ifade etti.

‘Senin anan, banan, çocuğun ölmemiş ki…’

Erdoğan, darbe teşebbüsünde bulunanların bir değil iki kere yargılanmaya mahkum olduğunu belirterek, “Şimdi Batılılar ne diyor? Bana diyorlar ki ‘Ama siz idam istiyorsunuz.’ Senin anan, baban, çocuğun, kardeşin ölmemiş ki. Ama bizim canımız yanmış, ciğerimiz yanmış. Dolayısıyla kusura bakmayın eğer bu parlamento bu kararı verirse demokrasilerde parlamentoların verdiği karara saygı duymak zorundasınız, biz de buna saygı duyarız” ifadelerini kullandı.

‘Bir adam gibi ölmek var, bir de madam gibi’

Erdoğan, şöyle devam etti: “Dünyanın makamları nerede kalıyor? Burada kalıyor. Paran pulun her şeyin nerede kalıyor? Burada kalıyor. Cumhurbaşkanı olsan ne yazar, başbakan olsan ne yazar, multimilyarder olsan ne yazar? Hepsi geçici. Ne diyordum size hatırlayın, biz bir gün ölmeyecek miyiz? Öleceğiz. Bir adam gibi ölmek var, bir şey söyleyecektim ama onu söylemeyeceğim, bir de madam gibi ölmek var. Ölelim ama adam gibi ölelim. Sonra bizi defnedecekleri yer ne kadar? İki metreküp değil mi? Oraya gömecekler.”

Karadeniz’de varlık göstermeye çalışan PKK’lılara karşı koymak için vatandaşları göreve çağıran Erdoğan, yurttaşlara “Giresun’un, Ordu’nun uşakları, sokmayın onları buralara. Bunları öyle av yapın ki; buralar girilecek yer değil, anlasınlar” sözleriyle seslendi.

2018200cookie-checkErdoğan ölümü ‘tarif etti’: Bir adam gibi ölmek var, bir de madam gibi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.