Erdoğan: Önce Afrin’i, ardından İdlib’i çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan muhtarlar buluşmasındaki konuşmasında “Önce Afrin’i, sonra İdlib’i çözeceğiz” dedi.

“Fırat Kalkanı ile DEAŞ’a yönelik ilk fiili mücadeleyi başlattık. 3 bine yakın DEAŞ’lıyı derdest ettik.” diyen Erdoğan böylece 2 bin kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığını belirtti.

“Suriyeli kardeşlerimiz de burada topraklarına döndü. İşte şimdi de aynısını Afrin’de yapalım istedik. Afrin operasyonunun arkasında ne var, Afrin olayını çözeceğiz, İdlib’i çözeceğiz ve mülteci kardeşlerimiz kendi ülkelerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu herhalde burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da zaten bunu istiyor.” diye konuştu.

‘TTB’nin Türklük ile alakası yok’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan “1 milyon vatandaşını öldüren Esed’le biz ne konuşacağız. AK Parti’nin DEAŞ’a destek olduğunu ispat et, ben bu makamda durmam çekilirim Ama sen bunu ispat edemezsen çekilir misin? çekilemez” dedi.

Türk Tabipler Birliği’nin adındaki Türk ifadesiyle ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan “Türk Tabipler Birliği’nin Türklük ile alakası yok, Türk kavramına layık bir yanı yok.” derken bu konuda düzenleme yapılacağını söyledi ve “Türk tavramını, Türkiye ismini layık olanlar kullanacak” diye konuştu.

2159950cookie-checkErdoğan: Önce Afrin’i, ardından İdlib’i çözeceğiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.