Erdoğan parlamenter sisteme dönüş tartışmalarına kapıyı kapattı

31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından, AKP’de iç değerlendirme toplantıları sürüyor.

Bu kapsamda milletvekilleri ile gruplar halinde görüşmeye başlayıp, eleştiri ve önerilerini dinleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 yılını dolduran cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden “geriye dönüş yok” mesajı verirken, milletvekillerini de yeni parti oluşumları konusunda, “Davadan ayrılanların tutunamadığını gördünüz” mesajıyla uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından, ilk olarak geçtiğimiz günlerde partisinin Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) iç değerlendirme toplantılarını başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partili milletvekilleriyle gruplar halinde görüşmeye başladı. Bu kapsamda Erdoğan, alfabetik sıraya göre 6 gruba ayrılan ilk milletvekili grubu ile dün sabah kahvaltıda biraraya geldi.

Erdoğan’ın haftasonu İstanbul’daki milletvekilleri ile ayrı bir toplantı yapması, ilerleyen günlerde de diğer gruplarla toplantılarını sürdürmesi planlanıyor.

AKP kulislerine yansıyan ilk bilgilere göre milletvekilleri toplantılarda, başta İstanbul olmak üzere yerel seçimlerde birçok büyükşehirin kaybedilmesinin nedenleri konusundaki görüşlerini aktardı.

HABERİN DEVAMI İÇİN LÜFEN TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-48877806

2312800cookie-checkErdoğan parlamenter sisteme dönüş tartışmalarına kapıyı kapattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.