Erdoğan’ı Londra’da “Sıkıldık”, “Tamam” diye karşılayacaklar

Resmi ziyaret için Londra’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı büyük protestolar bekliyor.

İngiltere ziyaretinde Londra’da bir hotelde kalan Erdoğan, bu ziyaretinde, Londra’ya yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Reading’deki bir hoteli tercih etti.

Londra’da faaliyet yürüten yaklaşık 30 kitle örgütü tarafından oluşturulan Demokratik Güç Birliği’nin organize ettiği protestolara İngiliz sendika, kitle örgütü, kampanya grubu ve siyasi partilerin de katılacağı açıklandı.

‘MAY KİMİNLE OMUZ OMUZA OLDUĞUNUN FARKINDA MI?’

Aynı şekilde başta sendikalar olmak üzere, bir çok kurum, kuruluş ve kitle örgütü de, Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle Başbakan May’i eleştiren açıklamalar yaptı. Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası’nın (SPOT) açıklamasında ziyaretin İngiltere tarafından kabul edilmesini protesto edildi.

Günlük Gazete Morning Star’a bir açıklama yapan SPOT Yöneticisi Arif Bektaş ziyaretin iptal edilmesini isteyerek şunları söyledi:

“Ülkesini açık bir cezaevine dönüştüren, kendi propagandasını yapmayan gazete ve televizyonları kapatan, kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedefe koyan, grevleri yasaklayan, muhalif parti yöneticilerini, milletvekillerini, belediye başkanlarını cezaevine koyan bir ülkenin cumhurbaşkanının, May tarafından misafir edilmesi oldukça kaygılı bir durum. Ağzını her açtığında dünyaya demokrasi dağıtan İngiltere’nin Başbakanı May, kiminle omuz omuza olduğunu ve kime destek verdiğinin farkında mı?”

Kürdistan Dayanışma Kampanyası adına bir açıklama yapan Rosa Gilbert de “Cihadist gruplara desteğinin herkes tarafından bilinen Erdoğan’ın İngiltere ziyaretinin, May iktidarı için bir utanç olduğunu” söyledi, protestolara katılım çağrısı yaptı.

SENDİKALAR’DAN MAY’A MEKTUP

Ulusal Öğretmenler Sendikası (NUT) olmak üzere, bir çok kamu ve ulaşım sendikası Başbakan May’e mektup gönderdi ve ziyaretin, Türkiye’deki insan haklarına yönelik saldırılara onay verilmesi anlamına geleceğini belirtti.

Mektuplarda Türkiye ile silah ve ticari anlaşmaların insan haklarından daha önemli olmadığının altı çizildi.

SALI GÜNÜ BÜYÜK PROTESTO

Demokratik Güç Birliği’nin, salı günü “10 Downing Street”deki Başbakanlık konutundaki ikili görüşmede Başbakan May ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı protesto eylemi hazırlığında olduğu öğrenildi.

Binali Yıldırım’dan önceki başbakan Ahmet Davutoğlu’nun iki yıl önce, başbakan sıfatıyla yaptığı ziyarette de kitlesel bir protesto düzenlenmiş ve Davutoğlu, Başbakanlık Konutu’nun arka kapısından çıkmak zorunda kalmıştı.

2187640cookie-checkErdoğan’ı Londra’da “Sıkıldık”, “Tamam” diye karşılayacaklar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.