Erdoğan’dan ilginç gazetecilik açıklaması

Gazeteciliğin hakikat arayışı olduğunu, her gazetecinin aynı zamanda bir araştırmacı olduğunu ifade eden Erdoğan, gazetecinin de doğruların peşindeki insan olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki uluslararası basın kuruluşlarının temsilcileriyle İstanbul’da Dolmabahçe Ofisi’nde bir araya geldi.

Erdoğan, yalan ve manipülatif haberlere tevessül etmenin muhatabına saygısızlık olmasının yanı sıra bireyin doğru haber alma hakkını da ihlal etmek olduğunu vurgulayarak, “Hepimizin üzerine titrediği medya özgürlüğü işte bunun için vardır. İnandırıcılığı ve itibarını kaybetmiş bir medyanın açık söylüyorum, ne topluma ne de insanlığa hiçbir faydası olamaz. Takipçileri nezdinde güven erozyonuna uğrayan bir basın kuruluşu öncelikle o meslek mensupları için ağır bir yüktür” diye konuştu.

Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen medyanın siyaseti dizayn etmenin, muarızlarını imha etmenin bir aracı haline dönüştürülmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Biz basın yayın organlarının halk adına siyasetçileri denetlemesine, milletin çıkarları için gözcülük yapmasına asla karşı çıkmadık, çıkmıyoruz. Bilakis denetim aracı olması gereken medyanın bir tahakküm aracına, siyaseti kendi istekleri doğrultusunda biçimlendirme vasıtası haline dönüşmesine itiraz ediyoruz. Biz seçilmişler üzerinde antidemokratik bir vesayet organı gibi hareket eden kibirli, yanlı, art niyetli bir gazetecilik anlayışına karşı çıkıyoruz.

Gerçeklerin ortaya çıkması için kimi zaman canı pahasına görev yapan basın emekçilerine saygımız sonsuzdur ancak hakikatin tecellisi için çalışmak yerine tek gayesi iktidarı devirmek olan muhteris bir siyasetçi gibi davrananlara da gazeteci gözüyle bakmıyoruz. Hele hele kalemini ve kamerasını terör örgütlerinin emrine verenler bizim nezdimizde asla gazeteci olamazlar. Bizi sık sık eleştirenlerin bilerek gözden kaçırdığı nokta işte burasıdır. Çoğu zaman muhataplarımız gerçeği keşfetmek için değil zihinlerindeki kalıplara, ön yargılara cevap bulma gayesiyle ülkemize bakıyorlar. Biz sizlerden ülkemizle ilgili meselelere hakkaniyetle yaklaşmanızı, bize dair haberleri etik ilkeleri çerçevesinde değerlendirmenizi rica ediyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, algının, olgunun önüne geçtiği böylesi bir dönemde gazetecilerden sadece gerçeklerin önünde koşmasını beklediklerini dile getirerek, bugünkü toplantının birbirlerini daha iyi anlamalarına vesile olacağına inandığını söyledi.

Erdoğan, toplantıya katılan gazetecilere teşekkür etti. Toplantıya uluslararası basın kuruluşlarından 30’a yakın temsilci katıldı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Büyükelçi İbrahim Kalın da hazır bulundu.

2309110cookie-checkErdoğan’dan ilginç gazetecilik açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.