Erdoğan’dan Sedat Peker açıklaması

Sedat Peker’in iki haftadır gündemden düşmeyen açıklamalarına dair ilk kez konuşan Erdoğan, “Suç çeteleri zehirli bir yılan gibidir. Bu kirli senaryoyu bozacağız” dedi.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son iki haftadır yayımladığı videolarda dile getirdiği ciddi iddialarla ülke gündemine yerleşen Sedat Perker’e dair ilk kez konuştu.

Birçok AKP’li ismin suç örgütlerinin tanınmış isimleriyle ilişkileri ve fotoğrafları bir bir ortaya dökülürken, Peker’in AKP’ye oy toplamak için düzenlediği mitingler hafızalarda tazeyken Erdoğan, AKP iktidarının “suç örgütlerini ülkenini başına musallat olmaktan çıkardığını” iddia etti.

İsim vermeden Sedat Peker’in açıklamalarından bahseden Erdoğan, “Bu kirli senaryoyu bozacağız” dedi.

Erdoğan ayrıca “Terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“SUÇ ÖRGÜTLERİNİ ÜLKENİN BAŞINA MUSALLAT OLMAKTAN ÇIKARDIK”

“19 yıl önce ülkenin yönetimini devraldığımızda yaptığımız en önemli işlerden biri de geçmişte terör örgütleri ve ideolojik kavgalar yanında suç örgütlerinin cirit attığı ülkemizin her yerinde huzuru sağlamak olmuştur. Yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde suç örgütlerini ülkenin ve milletin başına musallat olmaktan tamamen çıkardık.”

“BU KİRLİ SENARYOYU BOZACAĞIZ”

“Demokrasi ve hukuk dışı her araçtan medet umanlar şimdi yeni arayışlara yönelmişlerdir. Türkiye’yi vesayetin, darbecilerin, gözü doymaz ekonomik tetikçilerin, demokrasiyi hazmedememiş iç ve dış siyaset mühendislerinin, her türünden çetelerin pençesinden nasıl kurtardıysak bu kirli senaryoyu da aynı şekilde bozacağız.”

“SUÇ ÖRGÜTLERİ ZEHİRLİ YILAN GİBİDİR, ONLARLA ÇUVALA GİRERSENİZ…”

“En büyük üzüntümüz ülkemizde hala çetelerden medet umacak kadar zavallılaşan, küçülen, haysiyet fukarası kişiliklerin olduğunu görmektir. PKK’yı ve onun destekçilerini bile samimi ve açık bir dille kınamaktan kaçınanların çetelerle aynı yolda yürümeye başlamaları karşısında şu gerçeği tekrar hatırlatmak isterim. Terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz.”

“ESKİ TÜRKİYE HASTALIKLARINI HORTLATMA NOKTASINDA MESAFE ALAMAYACAKLAR”

“Biz demokrasiye, milli iradeye, hukuka, medeniyetimizin ve tarihimizin üzerimize yüklediği sorumluluklara uygun şekilde çalışmaya, mücadele etmeye, hedeflerimize doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi yollara başvururlarsa vursunlar, eski Türkiye hastalıklarını hortlatma noktasında mesafe alamayacaklar.”

2515140cookie-checkErdoğan’dan Sedat Peker açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.