Erdoğan’ın Ahlat’taki yazlık sarayının çevresine oteller yapılacak!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş’ta Malazgirt Zaferi’nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nın ardından Bitlis’in Ahlat ilçesine geçti.
Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van Gölü kıyısındaki Kale Mahallesi’nde inşasına başlanan Ahlat Cumhurbaşkanlığı külliyesinin tamamlanacağını belirterek, “İnşallah bu külliyemizle beraber çevresinde butik birkaç otel de yapacağız. Zira bu kabristanları ziyarete gelenler inşallah oralarda kalma imkanı da bulsunlar. Ahlat’ı daha yakından tanısınlar” dedi.

Ahlat’taki tarihi Meydanlık Mezarlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi kentten dikkat çekici mesajlar verdi. Ahlat’ta çadırların kurulduğu festival alanında toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Ahlat dönüşü geçirdiği kazada hayatını kaybeden Prof. Dr. Haluk Dursun’u andığı konuşmasında önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan Dünya Göçebe Oyunları’nın Türkiye’de yapılacağı bilgisini paylaştı.

‘TARİHİMİZİ 1923’TEN BAŞLATAN ZİHNİYET AHLAT’I İHMAL ETTİ’

Konuşmasında, Sultan Alparslan’ın Malazgirt zaferinden önce son otağını Ahlat’ta kurduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm bu birikimine ve zenginliğine rağmen Ahlat maalesef senelerce kaderine terk etmiştir. Tarihimizi 1923’ten başlatan zihniyet Ahlat’ı ihmal etti, gereken kıymeti vermedi. Türk milletinin ruh köküyle bağını kesmek isteyenler, diğer pek çok değerimiz gibi Ahlat’ı da ihmal etti, görmezden geldi. Nasıl kütüphanelerimizdeki nadide eserler hurda diye yabancılara satılmışsa, Ahlat gibi yaşayan kütüphaneler de yıllarca umursanmadı. Biz, düzenlediğimiz etkinliklerle Ahlat’ın bu makus talihini değiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

‘İNŞALLAH KÜLLİYENİN ÇEVRESİNDE BUTİK BİR KAÇ OTEL DE YAPACAĞIZ’

Ahlat’ın sahil kalesinin de yer aldığı Kale Mahallesi’nde inşasına başlanan Cumhurbaşkanlığı yazlık külliyesine de değinen Erdoğan, “İnşallah bu külliyemizle beraber çevresinde butik birkaç otel de yapacağız. Zira bu kabristanları ziyarete gelenler inşallah oralarda kalma imkanı da bulsunlar. Ahlat’ı daha yakından tanısınlar. Anadolu’nun Orhun abideleri olarak bilinen tarihi yazıtları UNESCO listesine aldırmak için şu anda mücadele ediyoruz. Birileri rahatsız olsa engellemeye çalışsa da biz bu otağı ilçemize kazandıracağız” diye konuştu.

‘BİZE KEFEN BİÇENLERİN HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Konuşmasını, “Ne Haçlı artıklarının ne Bizans heveslilerinin ne PKK denilen kendini bilmezlerin, bizimle hedeflerimiz arasına girmesine izin vermeyeceğiz” sözleriyle sürdüren Erdoğan, “Malazgirt’te tüm dünyaya Anadolu’nun ebedi ve ezeli yurdumuz olduğunu haykırdık. Bize kefen biçenlerin heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

2329700cookie-checkErdoğan’ın Ahlat’taki yazlık sarayının çevresine oteller yapılacak!
Önceki haberErdoğan’a yazlık saray yapılan Ahlat’ta neler oluyor
Sonraki haberTürkiye ormanlarını yok ederek iklim kriziyle baş edebilir mi?
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.